Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Β. Αποστολοπούλου-Καλκαβούρα (υπ. Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ): Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται την Κυριακή 26η Μαΐου

tags :
Β. Αποστολοπούλου-Καλκαβούρα (υπ. Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ): Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται την Κυριακή 26η Μαΐου
Άρθρο της  υποψηφίας  ευρωβουλευτής  με το Κίνημα  Αλλαγής  Βαρβάρας Αποστολοπούλου Καλκαβούρα
Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής ίσως είναι οι πιο σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης  αφού η σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα προκύψει θα δημιουργήσει νέους συσχετισμούς ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ, ενώ είναι βέβαιο πως θα καθορίσει και τη φυσιογνωμία της για τα επόμενα χρόνια.
Τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί  το νέο Κοινοβούλιο είναι τεράστια και δεν επιδέχονται αναβολή.
Το μεταναστευτικό που ενισχύει τον «ευρωσκεπτικισμό» και έχει ως συνέπειες την άνοδο της ακροδεξιάς και την αναβίωση του εθνικισμού.
Η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση αποβλήτων, η ανεργία, και η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι επίσης φλέγοντα ζητήματα.
Αν προσθέσουμε εδώ και τα χρόνια οικονομικά θέματα τα οποία θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν με τη ευρύτερη δυνατή συναίνεση, τότε το μείγμα  των προβλημάτων που θα πρέπει να επιλυθούν γίνεται εκρηκτικό.
Η διαμόρφωση κοινού προϋπολογισμού καθώς και η διαχείρηση του από ένα «κοινό»  υπουργό οικονομικών που θα ασκεί την οικονομική πολιτική των χωρών της Ε.Ένωσης και το ενιαίο ταμείο εγγύησης των καταθέσεων είναι για χρόνια στο επίκεντρο των συζητήσεων και πρέπει επιτέλους να αποφασιστεί αν και πώς θα προχωρήσουμε σε ένα κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον.
Οι νέοι συσχετισμοί που θα προκύψουν από τις εκλογές, θα δώσουν και το «στίγμα» του δρόμου που θα ακολουθήσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που διαχειρίστηκε την κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια, στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ, έχει αποτύχει να δώσει λύσεις τόσο για την οικονομία όσο και για τα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν την Ε.Ένωση.
Στον Αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει «ιδεολογικά» στο αντιευρωπαϊκό μέτωπο, άσχετα με τις επίμονες προσπάθειες του να προσκολληθεί στη Σοσιαλιστική Ομάδα.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο μόνος γνήσιος εκφραστής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα και μπορεί μέσα από την διαχρονική στήριξη του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να συμβάλλει αποτελεσματικά στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στην ενίσχυση της αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ, στην οικονομική ανάκαμψη και στο τέλος της λιτότητας.
Επίσης, θεωρώ ότι, η συμμετοχή νέων ανθρώπων στην Πολιτική μπορεί να «αναζωογονήσει» το πολιτικό σύστημα και να συμβάλλει στον εμπλουτισμό του πολιτικού βίου με νέες ιδέες οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν.
Νομίζω ότι η δική μου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος αλλαγής θα μπορούσε να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική επειδή θεωρούν ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανανέωση και εκσυγχρονισμό. Επίσης πιστεύω ότι θα μπορούσε να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλους τους νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας.
Όραμά μου είναι να υιοθετήσει η χώρα μας υγιή παραδείγματα άλλων χωρών ώστε να μπορέσει να λύσει καυτά προβλήματα που μας απασχολούν, όπως, η ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων.

Βαρβάρα Αποστολοπούλου-Καλαβούρα
Υποψήφια Ευρωβουλευτής Κινήματος Αλλαγής
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης