Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η μείωση του δανεισμού ο στόχος της διοίκησης Πλαστικά Θράκης

tags :
Η μείωση του δανεισμού ο στόχος της διοίκησης Πλαστικά Θράκης
Η άνοδος του πετρελαίου και το Brexit είναι τα δύο «αγκάθια»
Η άνοδος του πετρελαίου και το Brexit είναι τα δύο «αγκάθια» για την εισηγμένη εταιρεία Πλαστικά Θράκη.
Η διοίκηση της εταιρείας κατά  την παρουσίασή της   σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών εμφανίστηκε αισιόδοξη,  θέτοντας  ως βασικό  στόχο της  διετίας 2019 – 2020, τη μείωση του δανεισμού και την αύξηση του EBITDA.
Επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει την πολιτική διανομής μερίσματος και στη γενική συνέλευση των μετόχων θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.
Ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Μαλάμος, αναφέρθηκε στην αύξηση του κόστους της πρώτης ύλης δημιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στον κλάδο, ο οποίος  όμως μεταφέρει το επιπλέον κόστος στον τελικό καταναλωτή καθώς η εταιρεία δεν μπορεί απορροφήσει την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Αναφέρθηκε στις προσκλήσεις που φέρνει η αβεβαιότητα του Brexit, που να σημειωθεί επηρεάζει πτωτικά τις πωλήσεις της θυγατρικής στη Σκωτία ενώ για τη θυγατρική της στις ΗΠΑ διατύπωσε την  εκτίμηση ότι φέτος θα επιστρέψει στα κέρδη.
Ωστόσο οι απρόβλεπτες πολιτικές του προέδρου Τράμπ μπορεί να επιφέρουν ανακατατάξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.
Πάντως ο οικονομικός  διευθυντής  κ.  Δημήτρης  Μαλάμος  διατύπωσε την αισιοδοξία για τις  προοπτικές  της  εταιρείας διότι  όπως είπε  είναι σωστά τοποθετημένη στις διεθνές  αγορές  και το κυριότερο  διαθέτει  πλεονάζουσα  παραγωγική  δυνατότητα  που ανέρχεται σε 30.000 τόνους.
Η εταιρεία Πλαστικά Θράκης δραστηριοποιείται σε ποσοστό 73% στην παραγωγή   τεχνικών υφασμάτων  και σε ποσοστό 23% σε υλικά συσκευασίας.
Την περίοδο  2015 – 2018  προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 113 εκατ. ευρώ  ενισχύοντας  την παραγωγική δυνατότητα της εισηγμένης  σε 45.000 τόνους.
Οι  επενδύσεις του 2017 – 2018 συνέβαλλαν στην  άνοδο  κατά 20.000  τόνους   της  παραγωγικής  δυναμικότητας  της  εταιρείας.
Η διοίκηση της εταιρείας  στοχεύει στη σταδιακή μείωση του δανεισμού  που σήμερα ανέρχεται σε  78,3 εκατ.  ευρώ  έτσι ώστε  ο δείκτης  καθαρού  δανεισμού προς το EBITDA  από  το 2,85 να  περιορισθεί στο 2%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης