Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Περιμέναμε την αντίδραση για τα μέτρα - Το πρόγραμμα για το 2019 είναι πλήρως κοστολογημένο

Τσακαλώτος: Περιμέναμε την αντίδραση για τα μέτρα - Το πρόγραμμα για το 2019 είναι πλήρως κοστολογημένο
Συνέντευξη του υπουργού Οικονονομικών στην τηλεόραση του Alpha
Ως αναμενόμενη χαρακτήρισε την αντίδραση κυρίως εκ μέρους του K. Regling αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Όπως υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ υπήρξαν «αντικρουόμενες» δηλώσεις, καθώς από τη μία πλευρά ο κ. Regling όντως ήταν «ο πιο αυστηρός απ' όλους, αλλά ταυτόχρονα υπήρξαν οι δηλώσεις του κ. Moscovici ότι η Ελλάδα συνεχώς υπέρ-αποδίδει σε δημοσιονομικό επίπεδο αλλά και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Ol. Scholz ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα success story.
Σαφέστατα δεν περιμέναμε από μέλη του ΕΛΚ, όπως ο κ. Weber να μας πει μπράβο για τα μέτρα, καθώς αποτελεί σταθερό οπαδό της λιτότητας».
Επανέλαβε ότι το «πακέτο μέτρων» για το 2019 είναι πλήρως κοστολογημένο και δεν πρόκειται να έχει κάποια επιπλέον δημοσιονομική επίπτωση.
Αναφορικά με το ζήτημα των Ευρωεκλογών υποστήριξε ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται σταθερά, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από την πορεία των συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Υποστήριξε ότι ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων, περί του 10%, αποφασίζει για το τι θα ψηφίσει την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ενώ διατύπωσε την άποψη ότι «το ρεύμα που βλέπω αυτή τη στιγμή μου θυμίζει αυτό που είχαμε το 2014».

Αφορολόγητο

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αφορολόγητο και εάν αυτό θα μειωθεί, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «Τον Σεπτέμβρη του 2019 όλες οι χώρες πρέπει να παρουσιάσουν στην ΕΕ το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Εκεί θα έχουμε ένα σενάριο βάσης και τις αντιπροτάσεις μας.
Εμείς περιμένουμε ακόμη καλύτερη χρονιά στον τουρισμό και θα έχουμε μια ισοροπημένη πολιτική που θα βοηθήσει την ανάπτυξη.
Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι ανάλογη τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και σε ότι αφορά την περικοπή των συντάξεων η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε».
Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας και τις επισημάνσεις για υστέρηση εσόδων στον προϋπολογισμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ανάλογες ειδήσεις είχαμε πρόπερσι και πέρυσι. «Είμαστε ακριβώς πάνω στο σχέδιο που έχουμε φτιάξει από το καλοκαίρι όταν βγήκαμε από το μνημόνιο...» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης