Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας θα προκαλέσουν ευρείες ζημίες στην ιαπωνική οικονομία

Kuroda (BoJ): Οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας θα προκαλέσουν ευρείες ζημίες στην ιαπωνική οικονομία
Ο επικεφαλής της Bank of Japan εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα καταλήουν σε μία εμπορική συμφωνία
Την έντονη ανησυχία του για τις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα εξέφρασε για ακόμα μία φορά σήμερα (21/5) ο επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να βλάψει το επιχειρηματικό κλίμα και να προκαλέσει ευρείες ζημίες στην ιαπωνική οικονομία.
Ειδικότερα, μιλώντας ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «εάν παραμείνουν οι εμπορικές εντάσεις, θα έχουν ευρύτατο αντίκτυπο στην παγκόσμια και την ιαπωνική οικονομία μέσω του επιχειρηματικού κλίματος και των εξελίξεων στην αγορά», ενώ πρόσθεσε πως οποιαδήποτε αύξηση στους δασμούς της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις εγχώριες τιμές των ΗΠΑ».
Ωστόσο, ο κ. Kuroda τόνισε πως «ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα συμμετάσχουν σε εποικοδομητικές συζητήσεις», και ότι εν τέλει θα καταλήξουν σε μία εμπορική συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η οικονομία της Ιαπωνίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές, γεγονός που σημαίνει ότι η αύξηση των δασμών ανάμεσα στις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως θα επηρεάσουν τόσο τις εξαγωγές όσο και την εγχώρια ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Taro Aso, ανέφερε πως «βλέπουμε ότι μερικές επιχειρήσεις μεταποίησης καθυστερούν τα σχέδια κεφαλαιουχικών δαπανών», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «τα εταιρικά κέρδη είναι υψηλά και τα θεμελιώδη που στηρίζουν την εγχώρια ζήτηση παραμένουν σταθερά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης