Η πτώση της μετοχής της Coca Cola HBC και τα επιπλέον κέρδη 8-10% που περίμενε η αγορά

Η πτώση της μετοχής της Coca Cola HBC και τα επιπλέον κέρδη 8-10% που περίμενε η αγορά
Αγοραστική ευκαιρία αναφέρει πως είναι η μετοχή η IBG μετά τη χθεσινή πτώση και τονίζει το έκτακτο μέρισμα των 2 ευρώ ανά μετοχή
Στην ανακοίνωση της The Coca Cola Company, σύμφωνα με την οποία θα διατηρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό της στην Coca Cola Beverages Africa, αποδίδουν οι αναλυτές την πτώση της μετοχής στη χθεσινή (20/5) συνεδρίαση κατά 5,6%.
Η εταιρεία είχε παλαιότερα αναφέρει πως σχεδίαζε την πώληση του ποσοστού της και η Coca Cola HBC θα ήταν μεταξύ των διεκδικητών.
Μία εξαγορά θα αύξανε τα κέρδη ανά μετοχή κατά 8-10% και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Beta στο πρωινό της σχόλιο η αγορά είχε ήδη τιμολογήσει κάποια υπεραξία από την ενδεχόμενη εξαγορά.
H είδηση όμως ότι δεν πωλείται έφερε την πτώση στη μετοχή.
Ίσως γι’ αυτό δίνει και στους μετόχους 2 ευρώ ανά μετοχή ένα έξοδο 730 εκατ. ευρώ.
Αν την είχε πάρει ίσως να μην έδινε αυτό το μέρισμα.
Βέβαια ο ισολογισμός το επιτρέπει.
Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα 2018 είχε καθαρό δανεισμό 613,3 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στα 712,3 εκατ. ευρώ ενώ υπήρχαν άλλα 279 εκατ. ευρώ σε «λοιπά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία».
Η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2019 21,3 φορές και παίζει με EV/EBITDA 12,3 φορές.
Έναντι των ομοειδών παίζει με premium 8%.
Η IBG αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο πως δεν έχει συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις της μία πιθανή εξαγορά και η σημαντική πτώση αποτελεί αγοραστική ευκαιρία και υπενθυμίζει το έκτακτο μέρισμα των 2 ευρώ ανά μετοχή που έχει ανακοινώσει ότι θα μοιράσει η εισηγμένη.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS