Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Ενωθείτε... βάλτε την αμαξοστοιχία Ελλάς πάνω στις ράγες της συνεργασίας», το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη

tags :
«Ενωθείτε... βάλτε την αμαξοστοιχία Ελλάς πάνω στις ράγες της συνεργασίας», το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη
Μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 24 Ιουνίου υπό την αιγίδα της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ
Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας στέλνει ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία, αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 24 Ιουνίου 2019.
Στο μήνυμα που διάβασε κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης η κόρη του Μαργαρίτα, σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο της Ακρόπολης που διοργανώθηκε από την  INTERAMERICAN ως Χορηγό της εκδήλωσης και την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ο μουσικοσυνθέτης αφού επισημαίνει πως «χάθηκε ο ανθός του έθνους» η νεολαία, αναρωτήθηκε για «ποια πατρίδα μιλάμε, που οι μισοί θέλουν να εξαφανίσουν τους άλλους μισούς»; Επεσήμανε την ανάγκη η «αμαξοστοιχία» Ελλάδα να μπει σε μια ευθεία και ζήτησε «ανοχή και ευγένεια στην πολιτική».
Εξάλλου, σε αυτό στοχεύει και η μεγάλη συναυλία που έχει ως μότο, ένα στίχο από τραγούδι του συνθέτη:  «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!».
Πάνω από 25 γνωστοί καλλιτέχνες, Ελληνες και ξένοι θα ερμηνεύσουν τα θρυλικά τραγούδια του συνθέτη. Τραγούδια αντίστασης, αμφισβήτησης, διαμαρτυρίας.
Μέρος των εσόδων της συναυλίας, στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ των άλλων, οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης κ.α, θα διατεθούν στο Σωματείο Ελπίδα, Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.
Στην συνέντευξη απηύθυνε χαιρετισμό η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ,ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης