Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διεθνείς αγορές και προεκλογικό κλίμα επηρεάζουν το ΧΑ – Στο επίκεντρο η μετοχή της Coca Cola

tags :
Διεθνείς αγορές και προεκλογικό κλίμα επηρεάζουν το ΧΑ – Στο επίκεντρο η μετοχή της Coca Cola
Η αγορά είχε τιμολογήσει την απόκτηση των δραστηριοτήτων στην Αφρική από την Coca Cola και περίμενε ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή 8-10%
Το κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού αλλά και το εγχώριο προεκλογικό κλίμα αναμένεται να επηρεάσουν και τη σημερινή συνεδρίαση.
Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να αποκλειστεί μία θετική αντίδραση και ο γενικός δείκτης να προσπαθήσει να βρεθεί ξανά πάνω από τις 722 μονάδες.
Η συνεδρίαση θα έχει πάντως αυξημένη μεταβλητότητα και στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Coca Cola που χθες κατέγραψε σημαντικές απώλειες λόγω των εξελίξεων με τη The Coca Cola Company και την απόφασή της να μην πουλήσει τη θυγατρική στην Αφρική.
Μάλιστα όπως αναφέρουν αναλυτές, η αγορά είχε ήδη τιμολογήσει τη συγκεκριμένη απόκτηση και περίμενε πως θα βελτίωνε τα κέρδη ανά μετοχή κατά 8-10%
 
Euroxx
Περιμένουμε ότι οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές και το προεκλογικό κλίμα θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ωστόσο, μία αντίδραση δεν μπορεί να αποκλειστεί.
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την πτωτική της τάση λόγω και της αρνητικής ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές.
 
Beta
Περιμένουμε η αγορά να ξεκινήσει σε θετικό έδαφος ωστόσο μία συνεδρίαση μεταβλητότητας θα πρέπει να αναμένεται λόγω της Coca Cola.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης