Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Grivalia: Σε προχωρημένες συζητήσεις για το πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας - Θα γίνει το Green Plaza

tags :
Grivalia: Σε προχωρημένες συζητήσεις για το πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας - Θα γίνει το Green Plaza
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις με τον υποψήφιο επενδυτή βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύντομα αναμένεται να κλείσει και επίσημα η συμφωνία. 
Σε προχωρημένες συζητήσεις για την μίσθωση του κτιρίου που ήταν η έδρα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία βρίσκεται η διοίκηση της Grivalia.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις με τον υποψήφιο επενδυτή βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύντομα αναμένεται να κλείσει και επίσημα η συμφωνία.
Το κτίριο βρίσκεται στον Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο το οποίο περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού - Δεινοστράτους - Μίνωος και Πυθέου και πρόκειται να μετραπεί σε πολυτελές κτίριο γραφείων, «στο Green Plaza του κέντρου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της Grivalia.
To κτίριο απέκτησε τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρεία Value Ξενοδοχειακή, θυγατρική εταιρεία της Dimand.
Στη συνέχεια, η Grivalia εξαγόρασε το 49% της Value, προς 1,8 εκατ. ευρώ, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται με σκοπό την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και την αναβάθμιση του σε σύγχρονο επαγγελματικό ακίνητο.
Nα σημειωθεί ότι η Grivalia Properties έχει προχωρήσει σε συμφωνία με Dimand Real Estate για την εξαγορά και του τρίτου σκέλους της επένδυσης ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η τελευταία, για την πλήρη ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Αγιο Διονύσιο του Πειραιά. Μέχρι σήμερα, η Grivalia είχε συμμετάσχει από το στάδιο της ανάπτυξης στις δύο πρώτες φάσεις της ανάπλασης και θα γίνει και για την τρίτη φάση.
Η Grivalia θα επενδύσει 5,04 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της κατά 49% στην εταιρεία Piraeus Port Plaza 3, η οποία είναι κάτοχος του κτιρίου που στέγαζε το παλιό εργοστάσιο της Παπαστράτος. Μάλιστα, έχει ήδη προσυμφωνήσει να αποκτήσει και το υπόλοιπο 51% της εν λόγω εταιρείας από την Dimand Real Estate, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή και του συγκεκριμένου τμήματος.
Πρόσφατα η Grivalia προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικού συμβολαιογραφικού προσυμφώνου για την απόκτηση τεσσάρων ακινήτων–υπεραγορών, δύο εκ των οποίων στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.
Τα ακίνητα διαθέτουν συνολική επιφάνεια 90.000 τμ περίπου, αποτελούμενη από χώρους κύριας χρήσης, καθώς και υπόγειους βοηθητικούς χώρους και είναι πλήρως εκμισθωμένα σε μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο.
Το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί κατά την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου, ανέρχεται στα 117,06 εκατ. ευρώ, ενώ, βάσει της συμφωνίας, προβλέπεται και καταβολή συμπληρωματικού τιμήματος, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, μετά την πάροδο συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας και εφόσον συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Η δε απόδοση της επένδυσης βρίσκεται πλησίον του 9%.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης