Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Market In: Η τράπεζα που παρακολουθεί τα μετρητά και η καθυστέρηση στη μισθοδοσία

tags :
Market In: Η τράπεζα που παρακολουθεί τα μετρητά και η καθυστέρηση στη μισθοδοσία
Οι συνθήκες πίεσης στην εταιρία και η σύγκριση με τα μετρητά της «Ελληνικές Υπεραγορές»
Εντείνονται σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις στη Market In από το γεγονός ότι παραμένει ανοικτό το ζήτημα της καθολικής διαδοχής στην απόκτηση καταστημάτων της Καρυπίδης από την εταιρία και θα κριθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο (θα εκδικαστεί η έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης που εκδόθηκε υπέρ των εργαζόμενων της πρώην Καυπρίδης) αλλά και από το γεγονός ότι η επιχείρηση εμφανίζεται στο τέλος της χρήσης 2017 να διαθέτει σε μετρητά στο ταμείο της το ιλιγγιώδες ποσό των 14,2 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή να μην έχει πληρώσει οφειλές 6,5 εκατ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία (τις ρύθμισε και δεν είναι γνωστό αν τηρείται η ρύθμιση) που μαζί με τις προσαυξήσεις που δεν έχουν λογιστικοποιηθεί υπερβαίνουν τα 8 εκατ ευρώ.
Η Market In μαζί με τις καταθέσεις στις τράπεζες στο τέλος του 2017 εμφάνιζε να έχει διαθέσιμα πάνω από 25 εκατ. ευρώ γεγονός που δικαιολογεί το δεν πληρώνω στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλης συστημικής τράπεζας παρά το γεγονός ότι η έκθεσή της αλλά και συνολικά των τραπεζών δεν είναι μεγάλη στη Market In (δεν αποκλείεται όμως να είναι σε συνδεδεμένες εταιρίες) η οποία ζήτησε αιτιολόγηση του φαινομένου.
Στην εταιρία που εμφανίζει να έχει υψηλά διαθέσιμα σε μετρητά επικράτησε μίνι αναστάτωση ενώ υπήρξε μικρή καθυστέρηση διάρκειας πέντε ημερών στην καταβολή μισθοδοσίας.
Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το ενδιαφέρον της τράπεζας για το ταμείο σε μετρητά της Market In ύψους 14,2 εκατ. ευρώ με ετήσιο τζίρο 250 εκατ. ευρώ αρκεί να σημειωθεί ότι οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη την ίδια ημερομηνία είχαν ταμείο σε μετρητά ύψους 12,8 εκατ. ευρώ με τον ετήσιο κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 650 εκατ. ευρώ και χωρίς η εταιρία να είναι σε πλήρη λειτουργία καθ όλη τη διάρκεια της χρήσης και το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών να πραγματοποιείται στους τελευταίους μήνες του έτους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης