Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ποιες χώρες βρίσκονται μέσα στην εμβέλεια των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων

tags :
Ποιες χώρες βρίσκονται μέσα στην εμβέλεια των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων
Ποιες χώρες βρίσκονται μέσα στην εμβέλεια των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων
Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, οι φόβοι για μια στρατιωτική σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο αυξάνονται.
Στο πλαίσιο του στρατιωτικού οπλοστασίου του, το Ιράν διατηρεί μια σημαντική ποσότητα βαλλιστικών πυραύλων και, όπως σημειώνει ο Niell McCarthy του Statista, είναι επίσης γνωστό ότι προμήθευσε τους συμμάχους του με βαλλιστικούς πυραύλους βραχείας εμβέλειας, ιδιαίτερα τη Χεζμπολάχ.
Από τον πόλεμο του Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006, θεωρείται ότι το Ιράν έχει προμηθεύσει την τρομοκρατική ομάδα με περισσότερους από 100.000 πυραύλους, μερικοί από τους οποίους έχουν την εμβέλεια να φτάσουν στο Τελ Αβίβ από το νότιο Λίβανο, σύμφωνα με έκθεση του The Soufan Center.
Η έκθεση αυτή υπογραμμίζει επίσης τους διάφορους τύπους βαλλιστικών πυραύλων που λειτουργούν από το Ιράν καθώς και την εμβέλειά τους.
Αν και δεν μπορούν να ταιριάξουν με την περιοχή των 6.000 χιλιομέτρων Taepodong-2 της Βόρειας Κορέας, οι ιρανικοί πυραύλοι θα μπορούσαν να αποδειχθούν σοβαρή απειλή για στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, με τις βάσεις στο Ul-Udeid νοτιοδυτικά της Ντόχα και Al Dhafra κοντά στο Αμπού Ντάμπι.
Η έκθεση αναφέρει ότι το σύστημα με το μεγαλύτερο εύρος είναι το πυραύλων ‘ Soumar το οποίο θεωρείται ότι προέρχεται από το ρωσικό / σοβιετικό Kh-55, αρκετές από τις οποίες παραδόθηκαν παράνομα από την Ουκρανία το 2005.
Ο πύραυλος αυτό πιστεύεται ότι έχει εμβέλεια 2.500 χιλιομέτρων.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης