Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε χαμηλά άνω των δύο εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,02% και τα 1.275,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε χαμηλά άνω των δύο εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,02% και τα 1.275,95 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει εδραιωμένο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Δευτέρα (20/5) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς το αμερικανικό δολάριο διατηρεί τη δυναμική των προηγούμενων ημερών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.275,95 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει κοντά στα υψηλά δύο εβδομάδων, και συγκεκριμένα στο -0,02% και τις 97,80 μονάδες.
Την περασμένη Παρασκευή (27/5) ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλά δύο εβδομάδων, δεχόμενος πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, μετά τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία έδειξαν ότι το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις, μετά τη στασιμότητα που έχει παρατηρθεί τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις.
Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με άλλα εμπορεύματα, ο χρυσός βρίσκεται σε μία μοναδική θέση όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, καθώς μπορεί να επωφεληθεί από οποιαδήποτε έκβαση υπάρξει στις συνομιλίες.
Εάν υπάρξει επίλυση της διαμάχεις, αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι αγορές κοσημαμάτων, και κατ' επέκταση η αγορά χρυσού, στην Κίνα, γεγονός που θα ενισχύσει τη ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο.
Αντίστοιχα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ο χρυσός θα αποτελέσει «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές, εν μέσω της αβεβαιότητας που θα επικρατήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης