Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Έκρηξη» κερδών ανά μετοχή βλέπει το 2019 στον MSCI Greece η JP Morgan Cazenove

tags :
«Έκρηξη» κερδών ανά μετοχή βλέπει το 2019 στον MSCI Greece η JP Morgan Cazenove
Οι τρεις λόγοι που η JP Morgan Cazenove συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν overweight στις ΗΠΑ, έναντι της Ευρωζώνης
Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών ανά μετοχή βλέπει για τις εισηγμένες στον MSCI Greece το 2019 η JP Morgan Cazenove, αφού εκτιμά ότι αυτή θα είναι της τάξεως του 23%.
Την καλύτερη επίδοση, η JP Morgan Cazenove βλέπει να την έχει ο MSCI της Πορτογαλίας με ρυθμό αύξηση του EPS στο 24,6%, ενώ ο ελληνικός MSCI αναμένεται να έχει αύξηση στο EPS κατά 23%.
Βέβαια ο ρυθμός αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά το 2020, αλλά θα παραμείνεισ το διψήφιο 12,7%, με το 2021 να αναμένεται να υποχωρήσει κατακόρυφα στο 2,3%.

Σε υπερβολικά υψηλά αναμένεται να είναι τα επίπεδα του P/E στον MSCI Greece, ή στο 61,9 το 2019 και στο 54,9 στο 2020.

Εκτός των παραπάνω, πάντως, η JP Morgan Cazenove συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν overweight στις ΗΠΑ, έναντι της Ευρωζώνης, αλλά στην Ευρωζώνη οι επενδυτές θα λάβουν περισσότερα κέρδη από τον εξαγωγικό κλάδο.
Οι αγορές της ευρωζώνης υπολείπονται ξανά έναντι των ΗΠΑ τους τελευταίους 12 μήνες, κατά 10-15%.
Δεδομένης της σημαντικής υποαπόδοσης και των εκροών, είναι δελεαστικό να αναζητήσουμε μια αντιστροφή της πτωτικής τάσης, αναφέρει η JP Morgan Cazenove, όμως αυτό δεν αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην πράξη, για μια σειρά από λόγους:
1) Δεν αρκεί μόνο ο τραπεζικός κλάδος για να αλλάξει η αγορά.
2) Είναι απαραίτητο οι τράπεζες να υπεραποδώσουν του κλάδου της τεχνολογίας.
3) Θα πρέπει η κερδοφορία των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης να ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ
Μέχρι σήμερα, η χαμηλή απόδοση στα κέρδη της ευρωζώνης μπορεί να εξηγηθεί από τη σχετικά χαμηλή απόδοση στα κέρδη, και αυτός είναι ο λόγος για την ουδετερότητα της JP Morgan Cazenove.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης