Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τρεις μονομάχοι για τη δεύτερη θέση στο δήμο Αθηναίων

tags :
Τρεις μονομάχοι για τη δεύτερη θέση στο δήμο Αθηναίων
Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να έχουν αναρριχηθεί σε κάποιες περιοχές, τόσο σε αυτές που ήδη από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν αποτυπωθεί με διψήφιους αριθμούς όσο και σε όχι και τόσο αναμενόμενες, όπως είναι τα Εξάρχεια
Την επόμενη Δευτέρα ήδη θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών της 26 Μαΐου 2019.
Το θερμόμετρο εδώ και μέρες, αν όχι βδομάδες, έχει δείξει κόκκινο για όλες τις αναμετρήσεις, μηδεμιάς εξαιρουμένης.
Παρ’ όλα είναι κάποιες που, εκτός αυτής των ευρωεκλογών η οποία για τους μεν έχει πάρει τη μορφή δημοψηφίσματος, για τους δε δημοσκόπησης, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
Μία από αυτές η οποία αφορά και στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας είναι ποιο δίδυμο θα πορευτεί στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.
Και ίσως γνωρίζουμε, κατά μία έννοια – επηρεαζόμενοι ενδεχομένως από τις δημοσκοπήσεις, με τις οποίες αν και δεν ταυτιζόμαστε αλλά αποτελούν μια βάση συζήτησης, περισσότερο συγκριτικά με αυτές που γίνονται για τις ευρωεκλογές, ότι ο ένας από τους δύο μονομάχους της δεύτερης Κυριακής θα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, με μεγάλο ενδιαφέρον προσπαθούμε να διαβλέψουμε τον έτερο.
Δύσκολος ο γρίφος.
Τρεις οι διεκδικητές που την πρώτη Κυριακή θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μία από τις δύο θέσεις της δεύτερης αναμέτρησης.
Νάσος Ηλιόπουλος, Παύλος Γερουλάνος και Ηλίας Κασιδιάρης με διαφορετικές πορείες αλλά με στόχο να «πλανέψουν» τους Αθηναίους προκειμένου να προηγηθούν.
Ο δεύτερος γύρος σημαντικός και αυτό το ξέρουν και οι τρεις γι’ αυτό και η προεκλογική τους εκστρατεία εστιάζει στα… δύσκολα σημεία της πρωτεύουσας και εκεί θα κριθεί το παιχνίδι.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να έχουν αναρριχηθεί σε κάποιες περιοχές, τόσο σε αυτές που ήδη από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν αποτυπωθεί με διψήφιους αριθμούς όσο και σε όχι και τόσο αναμενόμενες, όπως είναι τα Εξάρχεια, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα.
Όπως και να έχει, η μάχη για τη δεύτερη θέση στο Δήμο Αθηναίων και κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη, που ήδη βλέπει τον εαυτό του στην τελική διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στις 2 Ιουνίου, κρίνεται αυτό το τελευταίο επταήμερο από τα αποτελέσματα της προεκλογικής εκστρατείας την οποία έχουν επιλέξει –για τα… τελευταία μέτρα αυτής της διαδρομής- οι υποψήφιοι και τα κόμματα τα οποία τους στηρίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης