Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητικός ο Erdogan διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα: Δεν μας βαραίνει ίχνος γενοκτονιών και αποικιοκρατίας

Προκλητικός ο Erdogan διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα: Δεν μας βαραίνει ίχνος γενοκτονιών και αποικιοκρατίας
«Το κύμα επιθέσεων στην ασφάλεια και την οικονομία μας δεν έχει ακόμη τελειώσει», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Δεν υπάρχει ίχνος γενοκτονιών ή αποικιοκρατίας στην ιστορία της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, αντιστρέφοντας προκλητικά την ιστορική πραγματικότητα, ανήμερα μάλιστα της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία «διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια».
Προκλητικός εμφανίστηκε και για το θέμα της Κύπρου  και των γεωτρήσεων λέγοντας: 
«Αν κάποιοι νομίζουν ότι η υπόθεση της ανατολικής Μεσογείου είναι θέμα των Κυπρίων, δεν είναι έτσι»,
«Ακόμη κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το συριακό είναι ζήτημα των Συρίων, το ιρακινό των Ιρακινών, το ζήτημα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης των Βοσνίων ή ακόμη κι αν νομίζουν ότι το ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου είναι των Κυπρίων ή το ζήτημα της βόρειας Αφρικής των Λίβυων ή της Τυνησίας των Αλγερινών, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σαμψούντα με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα άφιξης του Kemal Ataturk στην Αμισό που τιμάται από τους Τούρκους ως αρχή του λεγόμενου «Πολέμου Ανεξαρτησία» ο Erdogan προέβλεψε ότι, οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας δεν θα τελειώσουν.
«Το κύμα επιθέσεων στην ασφάλεια και την οικονομία μας δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Εξουδετερώνουμε μία προς μία τις παγίδες που στρέφονται κατά της χώρας μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας για ένα ισχυρότερο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Erdogan.
Ισχυριζόμενος ότι το τουρκικό έθνος υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ίχνος γενοκτονίας ή αποικιοκρατίας στην ιστορία του, παραβλέποντας την γενοκτονική πολιτική σε βάρος Ελλήνων και Χριστιανών, ιδιαίτερα στη Μικρά Ασία.
Ο Erdogan συνεχίζοντας, είπε πως τα όσα συνέβησαν τα τελευταία έξι χρόνια ανάγκασαν την Τουρκία  να διαθέσει ενέργεια και  πόρους της για την επίλυση κρίσεων.

Κοινή παραγωγή S-500 με τη Ρωσία – Οι ΗΠΑ θα μας παραδώσουν τα F-35

Νωρίτερα ο Erdogan προανήγγειλε την από κοινού με τη Ρωσία παραγωγή αμυντικών συστημάτων S-500.
Ειδικότερα, δήλωσε  ότι η αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία είναι μια τελειωμένη συμφωνία, αλλά και ότι η Άγκυρα θα παραγάγει από κοινού με την Μόσχα αμυντικά συστήματα S-500.
Παράλληλα, ο Erdogan , στο πλαίσιο συνάντησης με ερωτοαπαντήσεις που είχε με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί επιλογή των ΗΠΑ η μη παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την δρομολογημένη αγορά της Τουρκίας των S-400 «εξόχως προβληματική» από τη Ρωσία, που μάλιστα, θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35,αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αγορά ρωσικών συστημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους.
Ο Erdogan από την Κωνσταντινούπολη υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και δεν διαπίστωσε ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά για τις ΗΠΑ, «εκείνοι  δείχνουν τώρα μια κάποια επιφυλακτικότητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα λάβουμε τα F-35.
Δεν αποτελεί επιλογή (οι ΗΠΑ) να μην τα παραδώσουν».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης