Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Μία νίκη της Le Pen στις ευρωεκλογές (26/5) θα πλήξει το ευρώ

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Μία νίκη της Le Pen στις ευρωεκλογές (26/5) θα πλήξει το ευρώ
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της Le Pen θα είναι πρώτο στις ευρωεκλογές σε μία πάντως αμφίρροπη μάχη
Μια νίκη του «Εθνικού Συναγερμού» της Marine Le Pen στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, θα μπορούσε να πλήξει το ευρώ και να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και τις βιομηχανίες της Γαλλίας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, επιβεβαιώνοντας την ανασφάλεια, που παρατηρείται στους ηγετικούς κύκλους της ΕΕ για την άνοδο των εθνικιστικών σχημάτων.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της Le Pen, γνωστό στο παρελθόν ως «Εθνικό Μέτωπο», θα είναι πρώτο στις ευρωεκλογές, ξεπερνώντας την παράταξη του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron.
«Εάν οι εθνικιστές, μέσω της Marine Le Pen, κερδίσουν στις 26 Μαΐου, θα ήταν σοβαρό για τα οικονομικά μας, θα ήταν σοβαρό για τη σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε ο Le Maire στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.
«Θα είναι σοβαρό για όλες τις οικονομικές και βιομηχανικές πολιτικές που ξεκινήσαμε», πρόσθεσε ο υπουργός.
Μάλιστα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως οι χώρες που βρίσκονται στην «εύθραυστη» Ευρωζώνη όπως τη χαρακτήρισε, θα πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση του ευρώ, υποδεικνύοντας την τραπεζική ενοποίηση
«Αυτές οι αποφάσεις είναι δύσκολο να ληφθούν.
Αν όμως δεν τις λάβουμε, το ευρώ κινδυνεύει», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγείται η Le Pen με 24%

Στην πρώτη θέση με 24% βρίσκεται ο «Εθνικός Συναγερμός» της Marine Le Pen σε δημοσκόπηση της εταιρείας Harris για τη Γαλλία ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
Ακολουθεί με 22% το κόμμα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron
Στο 12,5% βρίσκεται το κεντροδεξιό κόμμα «Ρεπουμπλικάνοι» και ακολουθεί με 10% η αριστερή «Ανυπότακτη Γαλλία»  του Jean – Luc Melenchon.
Στο 7,5% βρίσκονται οι Οικολόγοι και μόλις στο 5% οι Σοσιαλδημοκράτες.


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης