Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις πληγείσες περιοχές των Χανίων η Γεννηματά: Λέμε όχι στην γραφειοκρατία

Στις πληγείσες περιοχές των Χανίων η Γεννηματά: Λέμε όχι στην γραφειοκρατία
"Yπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και θέλουμε να πιέσουμε για να λυθούν τα προβλήματα", τόνισε η Φ. Γεννηματά
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές των Χανίων πραγματοποίησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματα,  συνοδευόμενη από βουλευτές του κινήματος και υποψήφιους ευρωβουλευτές.
Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό και  την πορεία των έργων αποκατάστασης, αλλά  και τις δυσκολίες που υπάρχουν,  από τον περιφερειάρχη Kρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
Μάλιστα, κατά την επίσκεψή της στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης με έδρα τα Χανιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του Γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη Κεγκέρογλου, έκανε λόγο για καθυστερήσεις.
Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά «από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, ήρθε εδώ στα Χανιά για να βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων  που επλήγησαν από τις καταστροφές, αλλά βεβαίως και των Δήμων και της Περιφέρειας.  
Είμαστε και πάλι σήμερα εδώ γιατί υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και θέλουμε να πιέσουμε για να λυθούν τα προβλήματα.
Πριν απ’ όλα, να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για τα σπίτια και την αγροτική παραγωγή, που καρκινοβατούν επειδή η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την Αυτοδιοίκηση, αλλά να βγουν και οι αποφάσεις χρηματοδότησης των Δήμων και της Περιφέρειας που και αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα».
Υπογράμμισε ότι «εμείς θα ξαναπάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία  για να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι μελέτες και η υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων από τους δήμους και από την Περιφέρεια», ενώ στάθηκε σε μια σημαντική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής. Όπως είπε, «επειδή διαπιστώνουμε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση σχεδόν 4 χρόνια για να προχωρήσει το σημαντικότατο έργο του ΒΟΑΚ, εμείς προτείνουμε και θα καταθέσουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλες οι αρμοδιότητες για την μελέτη, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του συνολικού οδικού δικτυού να μεταφερθούν στην Περιφέρεια».  
«Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να αντέξει τα βάρη και είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, για μην έχουμε μετά από λίγα χρόνια να λέμε πάλι, τί θα μπορούμε να έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο και δεν έγινε», πρόσθεσε.
 «Εμείς λοιπόν λέμε όχι στην γραφειοκρατία, λέμε όχι στα εμπόδια που βάζει το κεντρικό κράτος στην Περιφέρεια, λέμε Ναι στην Περιφέρεια και εμπιστευόμαστε την Κρήτη», κατέληξε η κ. Γεννηματά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης