Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Η ελευθερία του Τύπου είναι βασική ένδειξη για την «υγεία» μίας χώρας

Πάπας Φραγκίσκος: Η ελευθερία του Τύπου είναι βασική ένδειξη για την «υγεία» μίας χώρας
Φόρο τιμής στους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος απέτισε ο Πάπας Φραγκίσκος
Φόρο τιμής στους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος απέτισε ο Πάπας Φραγκίσκος, υποστηρίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι βασική ένδειξη για την  "υγεία" μίας χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σε ομιλία του σε εκδήλωση της Ένωσης ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ιταλία, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απομονώσουν τα fake news και να κάνουν ρεπορτάζ για ανθρώπους που δεν απασχολούν  πλέον την επικαιρότητα, αλλά συνεχίζουν να υποφέρουν, αναφέροντας ως παραδείγματα τους Rohingya και τους Υazidi.
"Άκουσα με πόνο πόσοι συνάδελφοί σας σκοτώθηκαν, κάνοντας τη δουλειά τους με κουράγιο και αφοσίωση για να μεταδώσουν τι γίνεται στους πολέμους, αλλά και σε τόσες άλλες δύσκολες καταστάσεις, που βιώνουν αδέρφια μας σε όλο τον κόσμο" ανέφερε ο Πάπας, μετά την εισαγωγή που είχε κάνει η Patricia Thomas από το Associated Press για τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν, τραυματίστηκαν ή, απειλήθηκαν.
"Η ελευθερία του τύπου είναι βασικός δείκτης για την "υγεία" μίας χώρας, άλλωστε, για αυτό είναι και το πρώτο που επιχειρούν να καταργήσουν οι δικτατορίες" υποστήριξε ο Πάπας, χωρίς να κάνει ειδική αναφορά σε κάποια χώρα.
"Θέλουμε δημοσιογράφους που να είναι στο πλευρό των θυμάτων, στο πλευρό όσων διώκονται, όσων εξοβελίζονται, μένουν στο περιθώριο και υφίστανται διακρίσεις" συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του για το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
"Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σας εκτιμά όταν βάζετε το δάχτυλο στην πληγή, ακόμα και αν αυτή η πληγή είναι η κοινότητα της Εκκλησίας" είπε, απευθυνόμενους στους περίπου 400 δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Ζήτησε επίσης από τα media να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους για μία τραγωδία, όταν αυτή φεύγει πια από το επίκεντρο της δημοσιότητας και τα πρωτοσέλιδα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης