Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Την επόμενη Κυριακή το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει – Σήμερα (19/5) η ομιλία στα Χανιά

Μητσοτάκης: Την επόμενη Κυριακή το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει – Σήμερα (19/5) η ομιλία στα Χανιά
Σήμερα (19/5) το απόγευμα η προεκλογική του ομιλία Μητσοτάκη στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων
«Την επόμενη Κυριακή πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει ήδη», τόνισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κρήτη.
Σήμερα, Κυριακή 19/5, ο κ. Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Κρήτη.
Μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής στις 19:30 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κλείσει την περιοδεία του με την προεκλογική του ομιλία στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Στην Αγία Γαλήνη

«Την επόμενη Κυριακή πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει ήδη», τόνισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αγία Γαλήνη όπου βρέθηκε το Σάββατο 18/5, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.
Πρόσθεσε, δε, πως «είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πράξη».
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε την ανάγκη να στηρίξει η Κρήτη τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ενώ έδωσε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αξιοποιήσει το νησί, όπως είναι τα βουνά της και ιδιαίτερα ο Ψηλορείτης.
«Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε 12 μήνες τουρισμό από 6 που έχουμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.
 
«Ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας»
 
Με τσικουδιές υποδέχθηκαν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ρέθυμνο φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε «να κρατήσουν τις δυνάμεις τους» για την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στα Χανιά την Κυριακή 19/5.
Περπατώντας στους δρόμους του Ρεθύμνου, ο κ. Μητσοτάκης είχε και μία απρόσμενη συνάντηση με δύο μελλόνυμφους οι οποίοι είχαν έρθει από το εξωτερικό για το γάμο τους, στους οποίους ευχήθηκε τα καλύτερα και αυτοί τον κέρασαν άλλη μία τσικουδιά.

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του το Σάββατο στο Ρέθυμνο με μία σύντομη ομιλία σε καφέ της πόλης όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Στην παρέμβαση του σημείωσε μεταξύ άλλων «είμαι εδώ κυρίως για να εγγυηθώ ότι αυτό το φωτεινό μέλλον το οποίο αξίζουμε μετά από 10 χρόνια κρίσης, μπορούμε να το πετύχουμε.
 Έχουμε σχέδιο, ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας.
Ξέρουμε πως θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε πως θα φτιάξουμε το κράτος, ξέρουμε με άλλα λόγια πως θα βάλουμε τη χώρα μας σε τάξη μετά από μια τετραετία που ο τόπος πήγε πίσω».
 
«Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία»
 
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ασή Γωνιά όπου οι κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με μαντινάδες και δώρα και μάλιστα, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, του έδωσε μάλιστα μία φανέλα με το νο10.
Στην ομιλία του στο πολιτιστικό κέντρο της Ασή Γωνιάς, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων «ξέρω τις δυσκολίες που περνάτε, ξέρω πόσο τα νέα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν.
Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου το οποίο λένε οι πολιτικοί μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
Το λέω γιατί το πιστεύω.
Το λέω διότι αυτή η δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορία αιώνων». Αναφερόμενος στα άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, σημείωσε πως την εξισωτική αποζημίωση θα πρέπει να τη λαμβάνουν αυτοί που τη δικαιούνται ενώ τόνισε πως οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και τυριού θα παταχθούν.
Νωρίτερα το Σάββατο,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Σπήλι όπου συνομίλησε με κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ βρέθηκε και στις εγκαταστάσεις του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος Hiper, του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται στην αποσύντηξη πυρήνων υδρογόνου.
Όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη στην ξενάγηση που του έγινε, στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί αλλά ακόμη και προπτυχιακοί φοιτητές.
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιο στην Ιερά Μητρόπολη, με τον οποίο είχε μία εγκάρδια συζήτηση.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας Μητσοτάκη το Ηράκλειο

Ο  κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου την περιοδεία του από το Ηράκλειο της Κρήτης.
"Όσο ο κ. Τσίπρας επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλάω για το μέλλον", τόνισε  από το Ηράκλειο της Κρήτης  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε  δε ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.
Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η ΝΔ αφορά όλους τους Έλληνες και θα κάνει πράξη την πολιτική για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια παιδεία και καλή δημόσια υγεία.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το μήνυμα της ΝΔ θα βρει από τους πολίτες πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

"Βρίσκομαι στην Κρήτη, στον τόπο μου, μία εβδομάδα πριν από μία εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση, την Κρήτη την οποία τόσο αγαπώ για να θέσω ακόμα μία φορά το δίλημμα των ευρωεκλογών.
Είμαι πεπεισμένος ότι και εδώ στην Κρήτη θα υπάρξει στο συγκεκριμένο μήνυμα μεγάλη ανταπόκριση.
Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ώστε να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μία φωτεινή, για μία αισιόδοξη Ελλάδα", σημείωσε μεταξύ άλλων.
Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για περιφερειάρχη Κρήτης.
«Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι οι πολίτες οι οποίοι πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία να κάνουν τις επιλογές τους ως προς τους τοπικούς άρχοντες, αλλά να προσέλθουν μετα βεβαιότητος στα εκλογικά εκείνα τμήματα στα οποία θα βρίσκεται η κάλπη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών.
Εκεί εστιάζουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες για την επόμενη Κυριακή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης