Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vistisen (Δανία): Η ΕΕ πρέπει να επιβάλλει σκληρές οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στην Τουρκία αν κάνει γεωτρήσεις

Vistisen (Δανία): Η ΕΕ πρέπει να επιβάλλει σκληρές οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στην Τουρκία αν κάνει γεωτρήσεις
Θα πρέπει να κοιτάξουμε και τις εμπορικές συμφωνίες με την Τουρκία, ο καλύτερος τρόπος να αντιταχθούμε στον Erdogan είναι να πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας
Υπέρ της υιοθέτησης μιας πολύ σκληρής γραμμής εναντίον της Τουρκίας , σε περίπτωση που η Άγκυρα υλοποιήσει τα σχέδια της για γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Anders Vistisen.
Μιλώντας στη Real News ο Δανός ευρωβουλευτής υποστηρίζει την επιβολή οικονομικών και εμπορικών κυρώσεων στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ένταξης της στην ΕΕ και η σχετική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση θα πρέπει να διακοπή.
Παράλληλα, το μέλος του συντηρητικού κόμματος της Δανίας χαρακτηρίζει απολυταρχική τη διακυβέρνηση Erdogan επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρηθεί Δημοκρατική χώρα.
Ερωτηθείς για τις γεωτρήσεις που ωστόσο οι Τούρκοι επιδιώκουν στην κυπριακή ΑΟΖ ο δανός πολιτικός υποστηρίζει πως «πρόκειται για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας μιας χώρας μέλους της ΕΕ και συνεπώς η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσεις πολύ έντονα ενάντια στη συνέχιση αυτής της δραστηριότητας εντός της κυπριακής ΑΟΖ».
ο Vistisen, εκτιμά ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν, όχι απλά να ανασταλούν προσωρινά, ενώ θα πρέπει να διακοπεί και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση λέγοντας ότι «είναι απολύτως απαράδεκτο να χρηματοδοτούμε μια χώρα που βλάπτει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».
Ωστόσο, συνεχίζει, θα πρέπει να κοιτάξουμε και τις εμπορικές συμφωνίες με την Τουρκία καθώς ο καλύτερος τρόπος να αντιταχθούμε στον Erdogan και το καταπιεστικό καθεστώς του είναι να πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας».
και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν η Ευρώπη είναι πιο σκληρή με την Τουρκία σε θέματα εμπορίου, τότε αυτό θα είχε αντίκτυπο στην τουρκική κυβέρνηση η οποία θα αναγκαζόταν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για αρκετά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης