Πρακτορείο Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα στο Αιγαίο

Πρακτορείο Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα στο Αιγαίο
Σύμφωνα με το «Anadolu» η πυραυλάκατος Κρυσταλλίδης του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα «Burgazada»
Σε παρενόχληση τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο από ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρεται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», επιτείνοντας το κλίμα έντασης, που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα του «Anadolu» η πυραυλάκατος Κρυσταλλίδης του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα «Burgazada»  σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής θέση.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο,  ελληνική πυραυλάκατος προσέγγισε στα 200 μέτρα αριστερά την τουρκική κορβέτα, όπως αναφέρει το «Anadolu», ενώ προσθέτει ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις από το τουρκικό πλοίο ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Πάντως, δεν είναι γνωστή η ημερομηνία του βίντεο, ούτε έχει πιστοποιηθεί εάν το περιστατικό συνέβη όντως στο Αιγαίο.
Η κορβέτα συμμετέχει στη ναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος 2019 που διεξάγει η Άγκυρα από τις 13 Μαΐου.
Τουρκικές πηγές ασφαλείας σημείωναν στο Anadolu ότι «η Τουρκία προχωρά κανονικά με την άσκηση Θαλασσόλυκος, που διεξάγεται παράλληλα σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πρακτορείο ειδήσεων όπως και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν το «περιστατικό» με συνεχή ενημέρωση ενώ το Anadolu σημειώνει ότι, η προσπάθεια παρενόχλησης είναι επίσης αντίθετη με τους διεθνείς κανονισμούς για την πρόληψη των συγκρούσεων στη θάλασσα.


 

BREAKING NEWS