Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα δημοσιονομικό σοκ για την τόνωση της ανάπτυξης – Υπόδειγμα η πολιτική Trump

Salvini: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα δημοσιονομικό σοκ για την τόνωση της ανάπτυξης – Υπόδειγμα η πολιτική Trump
«Όταν έχω το θάρρος για ένα δημοσιονομικό σοκ, επιστρέφω άμεσα στην ανάπτυξη», τόνισε ο Salvini
(upd) Ένα «δημοσιονομικό σοκ» για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, χαρακτηρίζοντας «υπόδειγμα» την οικονομική πολιτική του Trump.
«Όταν έχω το θάρρος για ένα δημοσιονομικό σοκ, επιστρέφω άμεσα στην ανάπτυξη», τόνισε ο Salvini μιλώντας το Σάββατο (18/5/2019) σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Μιλάνο μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του, παρά τη συνεχή βροχή.
«Στους πολίτες μπορεί να αρέσει ή όχι η πολιτική του Αμερικανού προέδρου, αλλά το δημοσιονομικό σοκ του Trump ενισχύει την οικονομία των ΗΠΑ και το χρηματιστήριο», συνέχισε ο Salvini.
Ο επικεφαλής της Lega, ο οποίος έχει αμφισβητήσει ευθέως τα θεσπισμένα όρια της ΕΕ, όσον αφορά στο δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, δήλωσε ότι οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη πρέπει να «ανατραπούν τελείως».
Πάντως ο Salvini επανέλαβε τη δέσμευσή του να διατηρήσει τη χώρα του στο ευρώ και την ΕΕ, αν και υπογράμμισε πως προσβλέπει σε μία πιο ισχυρή Ιταλία, μετά τις ευρωεκλογές.
«Δεν θα πάμε στο Παρίσι ή στο Βερολίνο για να ζητήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αυτοί θα έρθουν από το Παρίσι και το Βερολίνο για να ρωτήσουν την Ιταλία εάν μπορούν να κάνουν αλλαγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις Salvini συνέπεσαν με τη συνάντηση των Ευρωπαίων εθνικιστών, που στέλνουν μήνυμα σκληρής γραμμής στο μεταναστευτικό και ριζικής αντίθεσης στην ασκούμενη οικονομική πολιτική εντός της ΕΕ. 
Ο Salvini φιλοξενεί τη  Marine Le Pen, τον Jerg Moiten από την «Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) κι άλλα δεκαοκτώ κόμματα και κινήματα από τον ίδιο χώρο.
Εξάλλου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τόσο η Lega  του Salvini όσο και το κόμμα της Le Pen, αναμένεται να πρώτα κόμματα στην Ιταλία και τη Γαλλία αντίστοιχα.
«Σε αυτήν την πλατεία δεν υπάρχουν εξτρεμιστές, δεν υπάρχουν ρατσιστές ή φασίστες», είπε ο Salvini.
«Οι εξτρεμιστές είναι εκείνοι που κυβέρνησαν την Ευρώπη επί 20 χρόνια στο όνομα της φτώχειας και της αβεβαιότητας», πρόσθεσε μπροστά τις γαλάζιες σημαίες του κόμματός του, της Lega , και λίγες κόκκινες του Εθνικού Συναγερμού της Le Pen, η οποία συμβολικά «δάνεισε» στους εθνικιστές/λαϊκιστές συμμάχους της την Μασσαλιώτισσα, το εθνικό ύμνο της Γαλλίας, θεωρώντας ότι «η ημέρα της δόξας» των πατρίδων «έχει φθάσει», σε ομιλία της που προηγήθηκε του Salvini.
Ο αρχηγός της Lega και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης κάλεσε τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν μαζικά στις 26 Μαΐου για να ξεπεράσουν την αριστερά στις ευρωεκλογές και να γυρίσουν την πλάτη στο παρελθόν. «Η επιλογή είναι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ανάμεσα στον δρόμο και τα σαλόνια των επιχειρηματικών κύκλων», είπε.

Le Pen: Όχι στη μετανάστευση
 
«Λέμε "όχι" σε αυτή τη μετανάστευση που πνίγει τις χώρες μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των λαών μας, του κοινωνικού μας κράτους και τις αξίες του πολιτισμού», είπε η Le Pen επικαλούμενη την Ευρώπη «των χιλιετιών», «κόρη της Αθήνας και της Ρώμης, του χριστιανισμού και του Διαφωτισμού». «Θέλουμε να ζήσουμε στην Γαλλία ως Γάλλοι, στην Ιταλοί ως Ιταλοί και ευρύτερα στην Ευρώπη ως Ευρωπαίοι», είπε.
Πάντως η διασυνοριακή συμμαχία του Salvini και η επίθεσή του εναντίον των Βρυξελλών έχουν εντείνει τις εντάσεις με τον κυβερνητικό του εταίρο, επίσης αντιπρόεδρο Luigi Di Maio. 
«Αυτές οι ευρωπαϊκές ακροδεξιές ομάδες είναι εκείνες που τα τελευταία χρόνια ζήτησαν από την Ιταλία πολιτικές λιτότητας και την ανάγκασαν να γίνει το προσφυγικό στρατόπεδο της Ευρώπης», δήλωσε ο Di Maio πριν από τη συγκέντρωση του Salvini.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης