Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινα» επενδυτικά κριτήρια υιοθετεί η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας

«Πράσινα» επενδυτικά κριτήρια υιοθετεί η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας
Τα νέα κριτήρια θα τεθούν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019
Επενδυτικά κριτήρια, τα οποία θα επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή, σχεδιάζει να υιοθετήσει η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας. 
Τα νέα κριτήρια θα τεθούν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019 στα περίπου 8 δισ. ευρώ των μετοχών της ιταλικής κεντρικής τράπεζας και αργότερα θα επεκταθούν στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ των εταιρικών ομολόγων, ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.
Τα κριτήρια αυτά θα αποκλείουν επιχειρήσεις που δεν υιοθετούν τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Η Τράπεζα της Ιταλίας είναι μέλος του Δικτύου του «Πράσινου Οικονομικού Συστήματος», ενός παγκόσμιου χρηματοοικονομικού ομίλου που αντιμετωπίζει την αλλαγή του κλίματος ως απειλή και για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Ένας ανεξάρτητος σύμβουλος θα ενισχύσει την προσπάθεια της Τράπεζας της Ιταλίας να εντοπίσει τις καλύτερες εταιρείες όσον αφορά τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά πρότυπα, αναφέρει το Reuters.
Ως αποτέλεσμα των νέων κριτηρίων, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από εταιρείες του χαρτοφυλακίου της θα πρέπει να μειωθούν κατά 23%, ενώ η κατανάλωση ενέργειας και νερού θα πρέπει να υποχωρήσει κατά 30% και 17% αντίστοιχα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης