Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα γίνει πράξη η πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια

Μητσοτάκης: Θα γίνει πράξη η πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και ασφάλεια
O κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η ΝΔ αφορά όλους τους Έλληνες
"Όσο ο κ. Τσίπρας επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλάω για το μέλλον", τόνισε το Σάββατο (18/5/2019) από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε  δε ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.
Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η ΝΔ αφορά όλους τους Έλληνες και θα κάνει πράξη την πολιτική για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια παιδεία και καλή δημόσια υγεία.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το μήνυμα της ΝΔ θα βρει από τους πολίτες πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

"Βρίσκομαι στην Κρήτη, στον τόπο μου, μία εβδομάδα πριν από μία εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση, την Κρήτη την οποία τόσο αγαπώ για να θέσω ακόμα μία φορά το δίλημμα των ευρωεκλογών.
Είμαι πεπεισμένος ότι και εδώ στην Κρήτη θα υπάρξει στο συγκεκριμένο μήνυμα μεγάλη ανταπόκριση.
Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ώστε να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μία φωτεινή, για μία αισιόδοξη Ελλάδα", σημείωσε.
Κάνοντας αναφορά στη θέση της ΝΔ για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το νησί,  ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δυστυχώς, η Κρήτη, που θα έπρεπε να είναι -και είναι σε μεγάλο βαθμό- αναπτυξιακή ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας,  βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κενό ως προς τα βασικά έργα υποδομής.
Υπήρξα από τους πρώτους υποστηρικτές του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλλι, η σύμβαση κυρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και με ορισμένα ζητήματα τα οποία αναδείχθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Θα υποστηρίξουμε αυτό το έργο και θα εγγυηθούμε την ταχύτατη υλοποίησή του.
Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη».   
Για τον ΒΟΑΚ , ανέφερε πως «αποτελεί την πρώτη, μεγάλη, εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα της ΝΔ.
Δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αφορά ουσιαστικά ολόκληρο το σχέδιό μας για τις υποδομές στον τόπο.
Θέλουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, στην τελική του κατάληξη, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλλι.
Ένα έργο το οποίο θα είναι σωστά μελετημένο, όχι κατατμημένο, και στο οποίο θα αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία». «Αποτελεί προσωπική μου εγγύηση, όχι μόνο ως Πρόεδρος της ΝΔ αλλά και ως Κρητικός, ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει και θα ξεκινήσει επί των ημερών της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για περιφερειάρχη Κρήτης.
«Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι οι πολίτες οι οποίοι πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία να κάνουν τις επιλογές τους ως προς τους τοπικούς άρχοντες, αλλά να προσέλθουν μετα βεβαιότητος στα εκλογικά εκείνα τμήματα στα οποία θα βρίσκεται η κάλπη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών.
Εκεί εστιάζουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες για την επόμενη Κυριακή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Μετά το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Ρέθυμνο ενώ το βράδυ θα βρεθεί στα Χανιά, όπου την Κυριακή (19/5) θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι της πόλης

Θα στηρίξω τις ορεινές τοπικές κοινωνίες 

Την ανάγκη να ενισχυθούν από την επίσημη Πολιτεία όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας, επισήμανε από το Σπήλι Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και το όραμά της λέγοντας πως «μόλις βρεθώ στη θέση του πρωθυπουργού, να γνωρίζετε όλοι σας, ότι η στήριξη μου προς τις τοπικές κοινωνίες στις ορεινές κοινωνίες όπως το Σπήλι θα είναι αμέριστη.
Να ξέρετε ότι στηρίζομαι σε σας και έχω θέσει ένα πολιτικό προσωπικό στόχο και στοίχημα: Να πετύχουμε πολιτικά την επόμενη Κυριακή στην ευρωκάλπη κάτι που δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ’89 και ’90. Να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο δημαρχείο Σπηλίου έκανε λόγο για το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη, με στόχο να γνωστοποιήσει σε όλους τους Έλληνες την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την Ελλάδα: Στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ψηφίζουμε όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για την πατρίδα. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.
Ζητώ τη στήριξή σας ώστε να μπορέσουμε την επόμενη μέρα, από θέση ευθύνης, να σταθούμε κοντά στα δικά σας προβλήματα.
Αναφεόμενος ειδικότερα στο αναπτυξιακό όραμά του για την Κρήτη ο κ. Μητσοτάκης είπε:
Δεν έχω κρύψει ότι είμαι κατά βάθος ένας άνθρωπος βουνίσιος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των ορεινών δήμων. Για αυτό έχω δρομολογήσει μαζί με τους συνεργάτες μου ένα ειδικό σχέδιο για το πώς μπορούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής κοινότητας.
Πρέπει να σπάσει η απομόνωση, με έργα από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και από την περιφέρεια, για αυτό ζητάω να στηρίξετε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ως τον επόμενο περιφερειάρχη της Κρήτης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να βρεθεί δίπλα στο δήμο Αγίου Βασιλείου δίπλα στους ορεινούς δήμους και όπως είπε προσδοκούμε πολιτικές που θα μετατρέψουν την ορεινότητα, που είναι πρόβλημα, σε στρατηγικό πλεονέκτημα.
«Αυτό ζητάμε από την κεντρική εξουσία και η ανάπτυξη του δήμου Αγίου Βασιλείου περνάει μέσα από μία μόνο στρατηγική: ότι ο δρόμος από Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη που είναι η κύρια μορφή του Νότιου άξονα, το έργο αυτό να στηριχτεί» τόνισε ο δήμαρχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης