Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απειλή πολέμου στην ΕΤΕ από τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ - «Όνειρο θερινής νυκτός» η νέα εθελούσια

Απειλή πολέμου στην ΕΤΕ από τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ -  «Όνειρο θερινής νυκτός» η νέα εθελούσια
Σφοδρή επίθεση κατά των διοικήσεων των τραπεζών και ειδικά τα αλλοδαπών μελών ΔΣ - Ζητά να βρεθεί λύση για ΛΕΠΕΤΕ με συγκεκριμένη πρόταση και μιλά για προβλήματα στο Ταμείο Υγείας της Εθνικής
Με κήρυξη πολέμου και μεγάλη σύγκρουση προειδοποίησε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Σταύρος Κούκος επισημαίνοντας ότι τα μηνύματα που έρχονται από την εθελούσια έξοδο που βρίσκεται εξέλιξη δεν είναι αισιόδοξα για την τράπεζα και ο στόχος των 1000 ατόμων αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.
Ο κ. Κούκος κάλεσε τη διοίκηση της ΕΤΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για στήριξη του Ταμείου Υγείας της Εθνικής (ΤΥΠΕΤ) καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα λάβει την απάντηση πολύ σύντομα.
Ταυτόχρονα επισήμανε ο οι συνεχείς εθελούσιες καθώς η μη πληρωμή των συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ έχουν μειώσει δραματικά τα έσοδα του Ταμείου Υγείας το οποίο με ευθύνη της Τράπεζας βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης.
Για το ΛΕΠΕΤΕ ανέφερε ότι έχουν γίνει λάθη και από τις δύο πλευρές και ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει συμφωνία αλλά η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει όταν δεν υπάρχει ούτε σαφής ούτε κοστολογημένη πρόταση από την Τράπεζα για να υπάρξει πλαίσιο συζήτησης ενώ χαρακτήρισε θολή την αναφορά του κ. Μυλωνά περί ύπαρξης 35 εκ ευρώ που διατίθενται για το ΛΕΠΕΤΕ. Απέδωσε ευθύνες για παλινωδίες στο Υπουργείο Εργασίας και τόνισε ότι το κράτος έχει ευθύνη να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι επικουρικό.
Ο κ. Κούκος τέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα αλλοδαπά μέλη των ΔΣ των τραπεζών μιλώντας για παχυλές αμοιβές και έλλειψη ικανοτήτων ενώ σε ερώτημα πως σχολιάζει την αποτελεσματικότητα των ελληνικών τραπεζών επεσήμανε με νόημα ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα δεν είναι θετικά.
Και αν ήταν θετικά οι τράπεζες ούτε καταστήματα θα έκλειναν ούτε θα μείωναν το προσωπικό ενώ υποτίθεται ότι έχουμε ανάπτυξη και βγήκαμε από τα μνημόνια. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε κατέληξε ο κ. Κούκος.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης