Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,03% και τα 1.285,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,03% και τα 1.285,75 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Παρασκευή (17/5) ο χρυσός, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα της εβδομάδας, μετά τη σημαντική πτώση που κατέγραψε κατά την προηγούμενη συνεδρία, και η οποία ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε τον τελευταίο μήνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.285,75 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, και συγκεκριμένα στο +0,05% και τις 97,72 μονάδες.
«Από τη μία πλευρά, ο χρυσός έχει στήριξη από τις αβεβαιότητες που επικρατούν στις αγορές και που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες και τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε ο αναλυτής της Julius Baer, Carsten Menke, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή το δολάριο αναμένεται να παραμείνει ισχυρό τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες».
«Μία ξεκάθαρη ανάκαμψη στο επίπεδο των 1.300 δολ. ανά ουγγιά και μία διατήρηση πάνω από αυτό το ψυχολογικό όριο, θα στήριζε το υποστηρικτικό σενάριο που βλέπουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής αναλυτής στην ActivTrades, Carlo Alberto De Casa, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «μία πτώση κάτων από τα 1.280 δολ. ανά ουγγιά θα θεωρηθεί ένα αρνητικό στοιχείο».
Σύμφωνα με τον αναλυτή του Reuters, Wang Tao, ο χρυσός θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο στήριξης των 1.283 δολαρίων, και να αγγίξει εν συνεχεία ακόμα και τα 1.264 δολ. ανά ουγγιά.
Όσον αφορά το ασήμι, η τιμή συμβολαίου παραδόσεως Ιουλίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,45% στα 14,47 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί στα 14,42 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τις 7 Δεκεμβρίου του 2018.
Παράλληλα, το ασήμι αναμένεται να καταγράψει απώλειες της τάξεως του -2% για το σύνολο της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης