Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Ο τραπεζικός κλάδος της Γερμανίας πρέπει να επιταχύνει τα σχέδια αναδιάρθρωσης

ΔΝΤ: Ο τραπεζικός κλάδος της Γερμανίας πρέπει να επιταχύνει τα σχέδια αναδιάρθρωσης
Ο τραπεζικός κλάδος της Γερμανίας πρέπει να επιταχύνει τα σχέδια αναδιάρθρωσης, επισημαίνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ
Ο τραπεζικός κλάδος της Γερμανίας πρέπει να επιταχύνει τα σχέδια αναδιάρθρωσης, ώστε να αυξήσει την κερδοφορία του και να μειώσει τους κινδύνους, επεσήμανε σήμερα (17/5/2019) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
«Η αναδιάρθρωση στον τραπεζικό τομέα πρέπει να επιταχυνθεί, μέσω της περαιτέρω ενοποίησης, της μείωσης του κόστους και της συνεχούς αύξησης των εσόδων από τέλη», αναφέρει το ΔΝΤ σε έκθεσή του για τη Γερμανία, που δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Στον τομέα της ασφάλισης ζωής, τα χαμηλά επιτόκια θέτουν προκλήσεις για την ανθεκτικότητα του κλάδου και η αντικατάσταση των συμβατικών προϊόντων εγγυημένης απόδοσης με άλλα είδη προϊόντων πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα».
Το ΔΝΤ ανέφερε, επίσης, ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Γερμανίας παραμένουν καλές, αλλά προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους, μεταξύ των οποίων μια επιδείνωση των εμπορικών εντάσεων, μια περαιτέρω επιβράδυνση της Κίνας, ένα άτακτο Brexit και περισσότερα προβλήματα στην Ευρωζώνη.
Επιπρόσθετα, η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για τη Γερμανία, Enrica Detragiache, υπογράμμισε ότι το Ταμείο δεν θα αλλάξει προς το παρόν τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, καθώς τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου ήταν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα.
Όπως δήλωσε, ωστόσο, η ίδια, η θετική εξέλιξη, δηλαδή ο ρυθμός ανάπτυξης 0,4%, ενδέχεται να οφείλεται σε έκτακτα αποτελέσματα.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,8% στο σύνολο του 2019.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης