Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα - Ανθεκτική η ιαπωνική οικονομία

Kuroda (BoJ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα - Ανθεκτική η ιαπωνική οικονομία
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας τόνισε ότι η οικονομία της Ιαπωνίας είναι περισσότερο ανθεκτικη σε εξωτερικούς κινδύνου
Στο γεγονός ότι τα επιτόκια στην Ιαπωνία θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε σήμερα (17/5) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Haruhiko Kuroda, τονίζοντας παράλληλα ότι η οικονομία έχει διατηρήσει τη δυναμική της ώστε να επιστρέψει στη σταθερότητα των τιμών.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι η Bank of Japan «πρέπει να διατηρήσει τα χαμηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να επιτύχει τον στόχο τιμών», τονίζονας παράλληλα ότι «πολλές κεντρικές τράπεζες αντιμετωπίζουν προκλήσεις στο να επιτύχουν τους στόχους τιμών με μικρότερο περιθώριο για ανταπόκριση στην πολιτική τους».
«Τον περασμένο μήν τα μέλη του συμβουλίου συμφώνησαν ότι οι αβεβαιότητες γύρω από τις τιμές είναι αυξημένες και ότι θα χρειστεί καιρός ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τιμών», επεσήμανε ο κ. Kuroda, ενώ πρόσθεσε ότι «η τρέχουσα μελλοντική καθογήση της τράπεζας είναι ένα πλαίσιο στο οποίο η πολιτική της τράπεζας θα βασίζεται στα στοιχεία και τις πληροφορίες που θα είναι διαθέσιμα εκείνη τη χρονική περίοδο».
Μάλιστα, ο επικεφαλής της BoJ εκιτμά ότι «οι εξελίξεις στις τιμές θα εγγυηθούν ότι τα χαμηλά επιτόκια θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020», διευκρινίζοντας πως «υπάρχει μεγάλη περίπτωση τα επιτόκια να διατηρηθούν σε αυτά τα επιτόκια μετά την άνοιξη του 2020».
«Η δυναμική των τιμών διατηρείται και ο πληθωρισμός θα πλησιάσει σταδιακά προς τον στόχο του 2%», επεσήμανε ο κ. Kuroda, ενώ πρόσθεσε ότι «ο στόχος τιμών θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα εν μέσω αβεβαιοτήτων».
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι εξαγωγές της Ιαπωνίας έχουν μειωθεί, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εξασθένιση της παραγωγής και του κλίματος στον μεταποιητικό κλάδο, χωρίς ωστόσο να έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής η εγχώρια ζήτηση.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας είναι περισσότερο ανθεκτική απέναντι στις εξωτερικές κρίσεις», ανέφερε ο επικεφαλής της Bank of Japan, εκτιμώντας ότι η υπερπόντια οικονομία δε θα καταγράψει περαιτέρω επιδείνωση.
Παράλληλα, ο Haruhiko Kuroda τόνισε ότι «η οικονομία της Ιαπωνίας διατηρεί τη δυναμική ώστε να φτάσει ο πληθωρισμός στο 2%», ενώ κατέστησε σαφές για μία ακόμη φροά πως «όταν λέμε ότι θα διατηρήσουμε τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, σκεφτόμαστε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης