Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μέτρο που στρεβλώνει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο

Ιαπωνία: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μέτρο που στρεβλώνει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο
Η πλευρά της Ιαπωνίας τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν την επιβολή εμπορικών μέτρων
Την αντίθεσή της απέναντι σε κάθε μέτρο που στρεβλώνει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο εξέφρασε για ακόμα μία φορά η Ιαπωνία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (17/5) ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Toshimitsu Motegi.
Ειδικότερα, ο κ. Motegi δήλωσε πως ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer τον διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στις εξαγωγές ιαπωνικών οχημάτων, οι οποίες αποτελούν έναν εμπορικό τομέα σχεδόν 50 δισ. δολαρίων.
«Η Ιαπωνία είναι αντίθετη σε κάθε μέτρο που στρεβλώνει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο», τόνισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «ελέγξαμε ξανά την πλευρά των ΗΠΑ και είπαν ότι δε σχεδιάζουν την επιβολή τέτοιων μέτρων».
Ο πρώτος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο χωρίς να υπάρξει συμφωνία, ενώ τις προηγούμενες ημέρες διάφορα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών ανέφεραν ότι η πλευρά της Ουάσιγκτον ασκεί πιέσεις ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο να μην προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες θα είναι αντίθετες στο πνεύμα της συμφωνίας όσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Εάν οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Ιαπωνία να εφαρμόσει περιορισμούς στις εξαγωγές τους, η Ιαπωνία ενδέχεται να μην το δεχθεί αυτό», σχολίασε ο καθηγητής του Chuogakuin University, Junji Nakagawa, προσθέτοντας ότι εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν, «τότε ίσως οι διαπραγματεύσεις να είναι δύσκολες».
Σημειώνεται ότι ο επόμενος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης