Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός παρά τις εμπορικές εντάσεις - Στο -0,26% και τα 1.294,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός παρά τις εμπορικές εντάσεις - Στο -0,26% και τα 1.294,45 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κάτω από το όριο των 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (16/5) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δυσκολεύεται να ξεπεράσει το «ψυχολογικό όριο» των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.294,45 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται οριακά κατά +0,03% στις 97,40 μονάδες.
«Βλέπουμε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες για τον χρυσό να αυξηθεί πάνω από τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά», σχολιάζει ο αναλυτής της Capital Economics, Ross Strachan, προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπος με κάποιο φράγμα».
Μάλιστα, ο κ. Strachan επεσήμανε πως όταν το πολύτιμο μέταλλο αγγίζει αυτό το επίπεδο, «υπάρχουν σαφώς κάποιες πωλήσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι εμπορικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη συνεχίζουν να προσφέρουν στήριξη στον χρυσό».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της OANDA, Jeffrey Halley, επεσήμανε ότι «ο χρυσός φαίνεται να έχει φτάσει σε μία προσωρινή ύφεση σε αυτά τα επίπεδα, με τη δυναμική να είναι πολύ αδύναμη ώστε να τον ωθήσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», καθώς και ότι «η γεωπολιτική υπερτίμηση φαίνεται να έχει εισχωρήσει στην τιμή για την ώρα».
Όσον αφορά τα τεχνικά επίπεδα, ο αναλυτής του Reuters, Wang Tao, εκτιμά ότι το επίπεδο αντίσταση ορίζεται στα 1.307 δολ. ανά ουγγιά, ενώ σε περίπτωση που ξεπεραστεί αυτό το όριο, τότε η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να αγγίξει τα 1.322 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης