Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Δέκα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για Τιτάν και Motor Oil – Το «sell in May» στα καλύτερά του…

tags :
Δέκα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για Τιτάν και Motor Oil – Το «sell in May» στα καλύτερά του…
Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται μέρος των πωλήσεων να έχει σχέση και με τις επικείμενες αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley
Πλήρη εφαρμογή βρίσκει η… ρήση «sell in May and go away» στις μετοχές των Τιτάν και Motor Oil καθώς όλο το μήνα οι μετοχές καταγράφουν απώλειες συμπληρώνοντας δέκα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Πολλές μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση καταγράφουν υψηλές απώλειες και μάλιστα για κάποιες η πτώση αθροιστικά είναι μεγαλύτερη των δύο παραπάνω, αλλά οι συγκεκριμένες έχουν μόνο αρνητικά πρόσημα να επιδείξουν στον μήνα που βρισκόμαστε.
Η κοινή της Τιτάν αποτυπώνει τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με τη νέα δημόσια πρόταση, και η οποία για την κοινή, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημόσιας πρότασης που έγινε, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να μη «μαζευτεί» το 90% σε σχέση με το προνόμιο που μάλλον οι επενδυτές θεωρούν ότι θα το συγκεντρώσει ο προτείνον.
Έτσι οι επενδυτές ρευστοποιούν και μάλιστα με υψηλό όγκο τη μετοχή, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται μέρος των πωλήσεων να έχει σχέση και με τις επικείμενες αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley.
Ότι δηλαδή κάποιοι επενδυτές δεν επιθυμούν αύξηση των θέσεων που έχουν στην Ελλάδα και κάνουν αναδιαρθρώσεις στις ήδη υπάρχουσες αποκτώντας ρευστότητα από μη τραπεζικές και ενισχύοντας θέσεις σε τραπεζικές και συγκεκριμένα σε Εθνική και Eurobank.
Από την άλλη και η Motor Oil έχει 10 συνεχόμενες πτωτικές και με αθροιστικές απώλειες 13,3%.
Οι απώλειες για την Τιτάν είναι οριακά χαμηλότερες του 13%.
Ο ΟΠΑΠ χάνει 12,7%, η Ελλάκτωρ 12,1% η Alpha Bank 11,5%, η Πειραιώς 21,33%, η Fourlis 13,5%, ενώ η Eurobank χάνει μόλις 4% και η Εθνική ενισχύεται κατά 4,4%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης