Απάντηση Χουλιαράκη σε Στουρνάρα: Στο 4,1% του ΑΕΠ το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2019

Απάντηση Χουλιαράκη σε Στουρνάρα: Στο 4,1% του ΑΕΠ το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2019
Υπερβαίνει το στόχο κατά 0,6% υποστηρίζει ο Χουλιαράκης - Καλεί τον Στουρνάρα να διευκρινίσει πως οδηγήθηκε στα συμπεράσματα του
Απάντηση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα σχετικά με τις προειδοποιήσεις του για το αυξημένο κόστος των παροχών της κυβέρνησης δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης υποστηρίζοντας πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει 4,1% του ΑΕΠ πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2019, υπερβαίνοντας έτσι το στόχο κατά 0,6%.
Αυτό αναφέρει σε δήλωση του προς το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Χουλιαράκης, με αφορμή τα όσα είπε χθες ο κ.Στουρνάρας για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.
Μάλιστα ο κ.Χουλιαράκης ζητά από τον κεντρικό τραπεζίτη να διευκρινίσει το πώς οδηγήθηκε στα σχετικά συμπεράσματα.   
«Σε συνέχεια των δηλώσεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών του 2019, έχω την υποχρέωση να επισημάνω τα εξής:
1. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει πως το κατά πρόγραμμα πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό περιθώριο.
Η πρόβλεψη αυτή, αποτυπώνεται στον πίνακα 4 του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Απριλίου.
2. Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, αλλά και τη συμβολή σε ένα νηφάλιο διάλογο, είναι, νομίζω, απαραίτητο να διευκρινισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, αν τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται, αφορούν το σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης - στη βάση του οποίου άλλωστε υπολογίζεται το πρωτογενές αποτέλεσμα - ή απλώς τον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και αν είναι εκπεφρασμένα σε ταμειακή ή δημοσιονομική βάση» τονίζει ο κ.Χουλιαράκης.
    
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS