Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Βανδαλισμός… νέα «ιδεολογία» ή ελληνική κατάρα;

tags :
Βανδαλισμός… νέα «ιδεολογία» ή ελληνική κατάρα;
Εκατομμύρια συνθήματα σε τοίχους που ουδείς μπορεί να καταλάβει τι θέλουν να πουν, μπόλικες αφίσες παντός είδους διαφήμισης, εγκαταλειμμένα κτήρια – εστίες μόλυνσης και κατεστραμμένες υποδομές (πεζοδρόμια κλπ)
Αν περπατήσει κανείς στους δρόμους της Αθήνας θα τον «πιάσει η ψυχή του» με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια περιουσία.
Εκατομμύρια συνθήματα σε τοίχους που ουδείς μπορεί να καταλάβει τι θέλουν να πουν, μπόλικες αφίσες παντός είδους διαφήμισης, εγκαταλειμμένα κτήρια – εστίες μόλυνσης και κατεστραμμένες υποδομές (πεζοδρόμια κλπ).
Και όλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρονομαστή: έγιναν από ανθρώπινο χέρι.
Το χέρι των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται εάν με αυτό που κάνουν καταστρέφουν την περιουσία του πολίτη.
Είτε αυτός είναι ο ιδιώτης είτε αυτός είναι ο φορολογούμενος που έχουν και οι δύο πληρώσει για να την έχουν.
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που σε έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός κατεστραμμένου πεζοδρομίου.
Όμως όταν οι ίδιοι οι πολίτες βλέπουν, κυρίως από τις τηλεοράσεις τους, κάποιους «μπαχαλάκηδες» να σπάνε αυτά τα πεζοδρόμια για να βρουν «πυρομαχικά» στον πετροπόλεμο με την Αστυνομία, αδιαφόρησαν.
Δεν είναι λίγοι οι χρήστες των μέσων μεταφοράς που έχουν χτυπήσει διότι οι οδηγοί δεν ενδιαφέρονται για την ασφαλή μεταφορά αυτών.
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που αδιαφόρησαν και για τα χιλιάδες νεοκλασικά που ρημάζουν και βανδαλίζονται από «ατίθασους θερμοκέφαλους» ή από πλιατσικολόγους.
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που ανέχονται τα παράγωγα των τυπογραφείων να αναρτώνται σε κάθε είδους κολώνα ή τοίχο μέσα στην πόλη.
Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζοντας ένα σπρέι γράφουν οτιδήποτε τους κατέβει στο κεφάλι σε τοίχους.
Και μέσα σε όλο αυτό, η γνωστή ομάδα του Ρουβίκωνα θεωρεί ότι «αντιστέκεται» στο Κεφάλαιο, εάν πάει έξω από την οικία ενός πρέσβη και πετάξει μπογιές στη μάντρα.
Είναι αυτό ιδεολογία;
Μπορεί κανείς να καταλάβει τι θέλουν να πουν όλοι αυτοί καταστρέφοντας με «παιδαριώδη» τρόπο ότι φτιάχτηκε είτε από έναν ιδιώτη είτε από τα χρήματα των φορολογουμένων;
Δηλαδή εάν οι παραπάνω τα ξαναφτιάξουν θα έχουν πετύχει κάτι στον… αγώνα τους να ακουστούν;
Όχι, φυσικά, δεν έχουν πετύχει τίποτα.
Το μόνο που έχουν πετύχει είναι να συνεχίζουν αυτήν την ελληνική κατάρα που η πλειονότητα των πολιτών αυτής της χώρας δεν σέβεται τίποτα έξω από την πόρτα του σπιτιού του.
Από ένα πεζοδρόμιο, ένα λεωφορείο που κινείται σαν να είναι «σμαρτάκι», από ένα σύνθημα σε κάθε τοίχο, ο Έλληνας αποδεικνύει κάθε λεπτό της ημέρας ότι δεν εκτιμά αυτά που απέκτησε μέσω των φόρων που πλήρωσε.
Σχιζοφρενικό;… ναι…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης