Έτοιμη η Lamda Development να ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού

Έτοιμη η Lamda Development να ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού
Έτοιμη για όλα η Lamda Development - Να ξεκινήσει το έργο του Ελληνικού άμεσα μέχρι να ζητήσει αποζημίωση για τη ζημιά που τυχόν  θα υποστεί
«Πραγματικά είμαστε χρονικά πολύ κοντά στην έναρξη του έργου του Ελληνικού» Με τη δήλωση αυτή ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος νομικός σύμβουλος και διευθυντής της Νομικής  Υπηρεσίας της Lamda Development έκλεισε τον κύκλο των επίμονων ερωτήσεων που δέχθηκε από τα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για την πορεία των διαδικασιών εκκίνησης του πολυπόθητου έργου του Ελληνικού.
Νωρίτερα ο νομικός σύμβουλος  περιέγραψε με ακρίβεια που «σκαλώνει» το έργο και ανέφερε ότι είχαν κατατεθεί τρείς ενστάσεις εκ των οποίων  η μία  έγινε από το Δήμο Αλίμου και στρέφεται κατά του Φορέα Κοινοχρήστων Χώρων.
Όλες οι υποθέσεις εκδικάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων.
Για τη δασική έκταση του Ελληνικού εκδικάστηκε από το Εφετείο  Πειραιά η οποία  όμως θα εξεταστεί σε ανώτατο βαθμό από το αρμόδιο  τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο νομικός σύμβουλος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στο αρχικό σχέδιο της επένδυσης καθώς με την έγκριση του ΠΔ  έχει καταστήσει δεσμευτικό το master plan. Η διαδικασία των ενστάσεων , ολοκληρώθηκε με τις ακροάσεις, την κατάθεση των επιχειρημάτων τους και στη συνέχει έγιναν οι διασκέψεις των Δικαστών , οι  οποίοι  αναμένεται να εκδώσουν την τελική τους απόφαση.
Ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος αποδέχθηκε ως σενάριο συζήτησης με τα μέλη της Ένωσης Θεσμικών  Επενδυτών το ενδεχόμενο η απόφαση των ενστάσεων να περιορίσει το ύψος των  κτηρίων  ή του ουρανοξύστη αναφέροντας ως παράδειγμα ότι από τα 500 μέτρα ύψος να περιορισθεί  στα 480 μέτρα , διευκρινίζοντας ότι σε  αυτή την περίπτωση δεν δημιουργεί  βασικό  θέμα  ενώ  αν το  ύψος του κτιρίου πέσει στα 50 μέτρα, στην περίπτωση αυτή ακυρώνεται το  master plan.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ακραίο σενάριο και διατύπωσε την  αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά.
Ο κ. Αλέξανδρος Κοκκίδης , διευθυντής επενδυτικών σχέσεων ανέφερε ότι εμείς έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας  έναντι των  συμβατικών υποχρεώσεων και οι εκκρεμότητες που απομένουν είναι η διαδικασία  ολοκλήρωσης της αδειοδότησης του καζίνο.
Τόνισε  ότι οι προσφορές των ενδιαφερόμενων θα  κατατεθούν στα τέλη Μαΐου ενώ διευκρίνισε  ότι  δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για παράταση της διαδικασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ρεπορτάζ του bankingnews έχει  αναφερθεί ότι η διαδικασία θα  παραταθεί κατά ένα  μήνα.
Ο διευθυντής  επενδυτικών σχέσεων της Lamda  Development δήλωσε ότι πιθανόν να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2019 αν ολοκληρωθούν  οι προβλεπόμενες διαδικασίες  στην περίπτωση αυτή  θα γίνει η καταβολή του τιμήματος των 300 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Ο οικονομικός  διευθυντής  κ. Βασίλης Μπαλούμης κατέστησε σαφές ότι η συμφωνία παραχώρησης δεν μπορεί να αλλάξει και δεν τίθεται ζήτημα  επιπλέον τιμήματος όπως έγινε με τη σύμβαση  του  Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς  η συμφωνία είναι  νόμος του κράτους  και το τίμημα  έχει «κλειδώσει».
Η εμμονή των θεσμικών επενδυτών για την πορεία του έργου έφερε στη συζήτηση και το  ενδεχόμενο να επικρατήσει το αρνητικό  σενάριο, η Lamda Development θα εισέλθει  στη διαδικασία αποζημίωσης για τη ζημιά  που υπέστη είπε  ο νομικός σύμβουλος.
Στο ενδεχόμενο η εισηγμένη να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι εκπρόσωποι της διοίκησης κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους  με το κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο να πει   λεφτά υπάρχουν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

BREAKING NEWS