Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποίηση για τον χρυσό - Στο +0,1% και τα 1.297,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σταθεροποίηση για τον χρυσό - Στο +0,1% και τα 1.297,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή άνοδο 1,50 δολ. ή 0,1%, στα 1.297,80 δολ. ανά ουγγιά
Σταθεροποιητικές τάσεις κατέγραψε σήμερα (15/5/2019) ο χρυσός, κλείνοντας κάτω του «ψυχολογικού» ορίου των 1.300 δολ., καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές βελτιώθηκε σήμερα μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξετάζει την αναβολή της επιβολής δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «CNBC», η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καθυστερήσει τους δασμούς στα αυτοκίνητα κατά 6 μήνες, προκειμένου να μην ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο στο εμπόριο.
Σημειώνεται ότι η απόφαση για την επιβολή δασμών θα πρέπει να έχει ληφθεί έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (17/5/2019).
Οι εμπορικές ανησυχίες είχαν μετριαστεί ήδη από χθες, όταν ο Trump χαρακτήρισε «καυγαδάκι» τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, επιμένοντας πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 1,50 δολ. ή 0,1%, στα 1.297,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 97,5 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,286 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω στήριξη στον χρυσό προσέφεραν ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση 0,2% τον Απρίλιο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,2%.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν πως η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ μειώθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης