Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Honda κλείνει το εργοστάσιο στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας

Η Honda κλείνει το εργοστάσιο στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας
Η Honda κλείνει εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τα σχέδιά της για κλείσιμο του εργοστασίου της (κατασκευάζει το μοντέλο Civic) στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας, επιβεβαίωσε η Honda, θέτοντας σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η ανάγκη επιτάχυνσης των σχεδίων ηλεκτροκίνησης σημαίνει ότι οι πόροι, οι δυνατότητες και τα συστήματα παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα επικεντρωθούν σε περιοχές με μεγάλο όγκο ζήτησης από τους πελάτες.
Αναφέρει επίσης πως έχει προηγηθεί μια «σημαντική και ισχυρή» περίοδο διαβουλεύσεων, η οποία περιελάμβανε συνεισφορές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, των συνδικάτων και άλλων εξωτερικών ομάδων.
Ωστόσο, δήλωσε ότι η φάση έχει πλέον ολοκληρωθεί και το προσωπικό του εργοστασίου ενημερώθηκε στις 13 Μαΐου ότι το εργοστάσιο θα κλείσει το 2021, όταν δηλαδή το σημερινό Civic φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του.
Η επιχείρηση θα ξεκινήσει τώρα τη δεύτερη φάση διαβούλευσης, η οποία περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των πακέτων απολύσεων και την «αναγνώριση των επιπτώσεων στους εμπλεκόμενους έως ότου η παραγωγή σταματήσει το 2021».
Η Honda δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσης διαβουλεύσεις με την Task Force του Swindon, που συστάθηκε από τον Greg Clark, για να «μετριάσει τον αντίκτυπο αυτής της απόφασης στην ευρύτερη κοινωνία».
Το κλείσιμο του εργοστασίου θα έχει ως αποτέλεσμα 3.500 απώλειες θέσεων εργασίας.
Το εργοστάσιο του Wiltshire, το οποίο κατασκευάζει μόνο το Civic, παράγει σήμερα 150.000 αυτοκίνητα ετησίως – μακριά από την ικανότητά του αυτή των 250.000 μονάδων.
Το κλείσιμο θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τις ελπίδες της κυβέρνησης πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ένα καθιερωμένο κέντρο κατασκευής αυτοκινήτων στη μετά Brexit εποχή.

Διαβάστε: Πτώση 42% στα κέρδη της Honda για το οικονομικό έτος, παρά τα έσοδα – ρεκόρ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης