Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πιέσεις στα ομόλογα μετά τις απειλές Salvini για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ - Στο 2,75% το 10ετές

Ιταλία: Πιέσεις στα ομόλογα μετά τις απειλές Salvini για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ - Στο 2,75% το 10ετές
Ο Matteo Salvini προειδοποίησε ότι η Ιταλία θα μπορούσε να παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, εάν κριθεί απαραίτητο για την ενίσχυση της απασχόλησης
Ισχυρή άνοδο καταγράφουν σήμερα (14/5/2019) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, στον απόηχο προειδοποιήσεων του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini, ότι η χώρα θα μπορούσε να παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την ενίσχυση της απασχόλησης.
«Αν χρειαστεί να υπερβούμε κάποια όρια, όπως το 3% (για τον λόγο του ελλείμματος προς το ΑΕΠ) ή το 130% με 140% (για τον λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ), είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», ανέφερε ο Salvini, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Μέχρι να φτάσουμε την ανεργία στο 5%, θα δαπανούμε όσο πρέπει και αν διαμαρτυρηθεί κανείς στις Βρυξέλλες, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα», τόνισε ο ίδιος.
Περί τις 16:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο 4,4 μονάδων βάσης στο 2,74%, από 2,694% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1,3 μ.β. στο 3,55%, ενώ του 2ετούς σημειώνει άνοδο 6 μ.β. στο 0,70%.
Τα ιταλικά ομόλογα δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις τα τελευταία 24ωρα, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας απομάκρυνε τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και τους έστρεψε στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Μάλιστα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς σημείωσε άνοδο 13 μονάδων βάσης την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας το χειρότερο sell-off των τριών τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης