Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση 0,2% στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο 2019

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση 0,2% στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο 2019
Οι τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,6% του Μαρτίου
Αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν τον Απρίλιο του 2019 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, καθώς η αύξηση στο κόστος του πετρελαίου και των τροφίμων αντισταθμίστηκε από τη μεγαλύτερη μείωση των τιμών κεφαλαιουχικών αγαθών των τελευταίων 10 ετών, σε μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υποτονικός για ένα διάστημα.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (14/5/2019) ότι οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης 0,6% του Μαρτίου.


Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των τιμών κατά 0,7%.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Απρίλιο, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,2%, έναντι αύξησης 0,1% του Μαρτίου.
Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων ενισχύθηκαν κατά 2,5% τον Απρίλιο, έναντι της αύξησης 6,9% του Μαρτίου, με τις τιμές του πετρελαίου να σημειώνουν «άλμα» 6,1%, μετά από αύξηση 5,3% τον προηγούμενο μήνα.
Οι τιμές των εισαγόμενων τροφίμων ανέκαμψαν τον Απρίλιο από την πτώση 0,2% του Μαρτίου, σημειώνοντας άνοδο 2,8% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο του 2016.
Από την άλλη, οι τιμές των εισαγόμενων κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν κατά 0,4% -η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2009.
Εξαιρουμένων των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,3% τον Απρίλιο, μετά από πτώση 0,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν πτώση 1,1%.


Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,6% του Μαρτίου, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν αύξηση 0,3%, μετά από αύξηση 0,6% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης