Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Μάρτιο του 2019, στο 3,8%

Βρετανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Μάρτιο του 2019, στο 3,8%
Τα στοιχεία για την ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 3,8% έναντι 3,9% τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο.
Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, το ποσοστό ανεργίας σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,2% υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1974.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο συνολικός αριθμός ανέργων ανήλθε στα 1,3 εκατ. άτομα, όντας μειωμένος κατά 119 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Το συνολικό ποσοστό απασχόληση στη Βρετανία εκτιμάται στο 76,1% ποσοστό αυξημένο κατά +0,5% σε ετήσια βάση, ενώ το ποσοστό οικονομικής αδράνειας βρίσκεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο 10,8%.
Όσον αφορά τη μέση αύξση μισθών, αυτή διαμορφώθηκε στο +3,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, ενώ εξαιρουμένων των επιδομάτων, η ετήδια άνοδος διαμορφώνεται στο +3,3%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης