ΧΑ: Με σύμμαχο την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI αλλά και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Με σύμμαχο την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI αλλά και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας θα συνεχίσει να επηρεάζει την εγχώρια αγορά – Υπό δοκιμασία η στήριξη των 722 μονάδων
Με την επιβεβαίωση της αναβάθμισης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στον MSCI Greece Standard από τον δείκτη ΜSCI Greece Small Cap θα κινηθεί σήμερα η αγορά, αλλά και στον απόηχο της μεγάλης πτώσης της Wall Street μετά και τα μέτρα της Κίνας, ως απάντηση στους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ.
Το κλίμα στην εγχώρια αγορά είναι επιβαρυμένο λόγω της πορείας των διεθνών αγορών, ενώ και οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν κάνει τους επενδυτές πιο σκεπτικούς.
Για σήμερα αναμένεται συνέχιση της πτωτικής κίνησης με τον γενικό δείκτη να δοκιμάζει τη στήριξη των 722 μονάδων και στο επίκεντρο θα βρεθούν κυρίως οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Euroxx
Εθνική Τράπεζα και Eurobank θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης.
Οι διεθνείς εξελίξεις θα φέρουν πίεση στην εγχώρια αγορά.

Eurobank
Περιμένουμε η σημερινή συνεδρίαση να είναι ήπια αν και με πτωτικές τάσεις, σύμφωνα και με τις ενδείξεις των διεθνών αγορών.

IBG
Αν και οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση, η είσοδος της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας στον MSCI Greece Standard θα μπορούσε να προσφέρει κάποια στήριξη.
Η Εθνική Τράπεζα θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Beta
Μία ήπια άνοδος συγκεντρώνει πιθανότητες λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.
Στη σημερινή ατζέντα η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ενώ η Cenergy και η Flexopack έχουν προγραμματίσει τις ετήσιες παρουσιάσεις τους στους θεσμικούς επενδυτές.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS