Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 6 εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς, στο 2,389% - Νέα αντιστροφή στην καμπύλη

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 6 εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς, στο 2,389% - Νέα αντιστροφή στην καμπύλη
Νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων για τα αμερικανικά ομόλογα 3μηνης και 10μηνης διάρκειας
«Ράλι» καταγράφει σήμερα (13/5/2019) η αγορά αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί σε χαμηλά έξι εβδομάδων, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας απομακρύνει τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets και τους στρέφει στα ασφαλή καταφύγια.
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισ. δολ., «απαντώντας» στην αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών 200 δισ. δολ. την περασμένη εβδομάδα.
Όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση, οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2019 και θα κυμαίνονται από 5 ως 25%.
Περί τις 20:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 6,2 μονάδων βάσης στο 2,393%, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει στο 2,389% -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Μαρτίου 2019.


Εν τω μεταξύ, με ανησυχία παρακολουθούν οι επενδυτές τη νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων για τα αμερικανικά ομόλογα 3 μηνών και 10 μηνών, εκπέμποντας «σήμα» για μία πιθανή ύφεση στην αμερικανική οικονομία.


Η αντιστροφή της καμπύλης ερμηνεύεται από επενδυτές και αναλυτές ως προπομπός μίας κρίσης, καθώς αντικατοπτρίζει αυξημένη ανησυχία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων υπερβαίνων αυτές των μακροπρόθεσμων.
Ειδικότερα, η απόδοση του 3μηνου ομολόγου υποχωρεί κατά 2 μονάδες βάσης, στο 2,409%.
Υπενθυμίζεται πως η καμπύλη αποδόσεων μεταξύ των δύο ομολόγων αντιστράφηκε τον περασμένο Μάρτιο για πρώτη φορά από το 2007 -όταν ακολούθησε η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης