Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Ανάπτυξη 1,3% για τη Γαλλία το 2019 – Στο 98,4% το χρέος, έπεται σταδιακή υποχώρηση

Scope: Ανάπτυξη 1,3% για τη Γαλλία το 2019 – Στο 98,4% το χρέος, έπεται σταδιακή υποχώρηση
Ανάπτυξη 1,3% για τη Γαλλία το 2019 αναμένει η Scope Ratings 
Οι πρόσφατες προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης για τόνωση της αγοράς εργασίας συμβάλλουν στη οικονομική ανάπτυξη, αν και τα βαρίδια της υψηλής διαρθρωτικής ανεργίας και του δημόσιου χρέους παραμένουν, σχολιάζει σε έκθεσή της η Scope Ratings -αξιολογεί τη Γαλλία με «ΑΑ» (σταθερό outlook).
Για το 2019, ο οίκος υπολογίζει την αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ στο 1,3%, έναντι 1,6% το περασμένο έτος.
«Η ανάκαμψη της εγχώριας κατανάλωσης υποστηρίζεται από θετικά δημοσιονομικά μέτρα και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας.
Ωστόσο, τα δημοσιονομικά κίνητρα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα, πάνω από 3% του ΑΕΠ το 2019, σε απόκλιση από τον προηγούμενο επίσημο στόχο του 2,8% και σε προσωρινή παραβίαση των κανόνων του Μάαστριχτ.
Αναμένουμε ο δείκτης δημοσίου χρέους να σταθεροποιηθεί στο περυσινό επίπεδο του 98,4% του ΑΕΠ το 2019, για να μειωθεί αργότερα σταδιακά», σχολιάζει ο οίκος, συμπληρώνοντας ότι το δημόσιο χρέος είναι απίθανο να μειωθεί σημαντικά σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Μεταξύ άλλων, η μείωση των φόρων για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, η μείωση του δευτερεύοντος μισθολογικού κόστους και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με στόχο τη μείωση των φόρων που προκαλούν στρέβλωση που αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση, θα μπορούσαν να προσθέσουν περίπου 0,1-0,2% στο αναπτυξιακό δυναμικό της Γαλλίας, επισημαίνεται.
«Η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας συνέβαλε στη μείωση της συνολικής ανεργίας από 10,4% το 2015, σε 9,1% το 2018.
Η απασχόληση του ιδιωτικού τομέα πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω, αν και με πιο μετριοπαθή ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. (…)
Η αύξηση της απασχόλησης θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω την ανεργία σε 8% έως το 2021, εάν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Αναμένουμε μόνο μια σταδιακή μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας από 9,2% το 2018, σε 9,0% το 2020», αναφέρεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης