Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κοντά στη στήριξη των 722 μονάδων η αγορά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κοντά στη στήριξη των 722 μονάδων η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Η βασική πηγή ανησυχίας μας ήταν το γράφημα το Dow Jones το οποίο έδειχνε τριπλή κορυφή. Ο Dow δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να την περάσει με αποτέλεσμα να γυρίζει χαμηλότερα τις τελευταίες μέρες.

Τώρα αυτή η υποχώρηση συνδυάζεται και με ειδήσεις όπως τον εμπορικό πόλεμο που επηρεάζει όλες τις αγορές, ενώ για τη δική μας υπάρχουν και τα εσωτερικά. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά. Θεωρούμε πως μία διαφορά με μικρό ποσοστό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δε θα είναι θετική εξέλιξη. Η αγορά θα ήθελε ξεκάθαρη νίκη ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος μέχρι τις εθνικές εκλογές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι τράπεζες πιέζονται και κυρίως η Πειραιώς. Σήμερα είχε μεγάλες απώλειες. Από την άλλη βέβαια είχε και τη μεγαλύτερη άνοδο. Το θέμα είναι τι θα βγάλει ο MSCI το βράδυ για τις άλλες τράπεζες.

Ποια θα είναι η στάθμιση των μετοχών και αν θα μπουν Εθνική και Eurobank. Η αναδιάρθρωση θα καθορίσει και τις τελικές εισροές-εκροές των χαρτοφυλακίων που ακολουθούν τους δείκτες.

Το ΧΑ έκλεισε με σημαντικές απώλειες και σε κάποιες μετοχές οι απώλειες ήταν μεγάλες αφού οι αγοραστές ήταν άφαντοι. Πριν λίγες μέρες αγόραζαν στο +10% και τώρα τους βρίσκεις με μεγεθυντικό φακό. Αυτή είναι η αγορά μας.

Ουσιαστικά η αγορά βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τη στήριξη των 722 μονάδων και δεν πρέπει να τη χάσει για να μη δοκιμάσει χαμηλότερα επίπεδα και για να μην πληγεί περαιτέρω η επενδυτική ψυχολογία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς στο -8,52%. Έχει κόψει καθοδικά εκθετικό 200άρη και ακουμπά τον απλό. Η Eurobank υποχώρησε 2,61% αλλά έχει ακόμα απόσταση, μικρή όμως από τους παραπάνω κινητούς.

Η Alpha Bank έχασε 2,02% και έχει κόψει πτωτικά και τους δύο κινητούς μέσους και αρχίζει να απομακρύνεται. Η Εθνική Τράπεζα έχασε 1,42% και έχει απόσταση και από τους δύο κινητούς και μάλιστα καλή.

ΕΧΑΕ: Ρηχή η αγορά και πολλές φορές δεν μπορεί να απορροφήσει τις πωλήσεις με ευκολία. Στην ΕΧΑΕ βγήκαν κάποιοι και πούλησαν 88 χιλ. τεμάχια και η μετοχή υποχώρησε 5,02%.

Στα 4,07 ευρώ η μετοχή με αποτίμηση 245 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον αυξάνεται τώρα αφού βρίσκει μια στήριξη γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΕΥΔΑΠ: Εμφανίστηκαν πάλι πωλητές στη μετοχή και ούτε εδώ μπόρεσε να απορροφηθεί η προσφορά. Έκλεισε στο -2,05% και στα 5,74 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας. Ο όγκος στις 22 χιλ. τεμάχια αλλά έμειναν στους πωλητές άλλα 12 χιλ. τεμάχια απούλητα.

ΔΕΗ: Ενθαρρυντική η εικόνα της σήμερα αφού μπόρεσε και γύρισε από τα χαμηλά ημέρας των 1,2520 ευρώ και έκλεισε τελικά με οριακά θετικό πρόσημο.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Η είσοδος στην επιτήρηση θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη αφού φάνηκε με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης. Αρνητική καθαρή θέση και στον όμιλο και στη μητρική.

Στο -19,85% και στα 0,0420 ευρώ με όγκο 380 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές να μένουν με 278 χιλ. τεμάχια απούλητα. Αποτίμηση 10,3 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Στα 0,40 ευρώ η μετοχή μετά το σημερινή -6,54%. Στα 62 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Έκανε μόλις 506 τεμάχια όγκο και πήγε στο -9,88% και εκεί οι αγοραστές ζητούσαν 3 χιλ. τεμάχια. Δεν τα πήραν όμως.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης