Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πιέσεις στα ομόλογα, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στο 2,71% η απόδοση του 10ετούς

Ιταλία: Πιέσεις στα ομόλογα, λόγω αποστροφής ρίσκου - Στο 2,71% η απόδοση του 10ετούς
Οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή «καταφύγια», λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
Πιέσεις δέχονται σήμερα (13/5/2019) τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων των χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης καταγράφουν οριακές μεταβολές, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή «καταφύγια», λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας.
Επίσης, πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα συνεχίζουν να ασκούν οι πρόσφατες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών της Ιταλίας, αλλά και οι νέες πολιτικές εντάσεις στη χώρα, στον απόηχο ενός σκανδάλου διαφθοράς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, «εκτόξευσε» σήμερα ευθείες απειλές κατά της Κίνας, προειδοποιώντας το Πεκίνο με βαρύ πλήγμα και πλήρη απομόνωση εάν δεν υπογράψει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
«Λέω ανοικτά στον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping ότι θα υποστεί βαρύ πλήγμα εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Κίνα για άλλες χώρες, καθώς είναι πολύ ακριβό να αγοράσεις στην Κίνα.
Είχατε μια σπουδαία συμφωνία, η οποία σχεδόν ολοκληρώθηκε αλλά την τελευταία στιγμή κάνατε πίσω», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ένας νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (10/5) χωρίς συμφωνία, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν τεθεί σε ισχύ νέοι αμερικανικοί δασμοί 25% στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ.
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για αλλαγές στην κινεζική νομοθεσία και η διακήρυξη της Κίνας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις οι οποίες βλάπτουν τα συμφέροντά της, δεν άφησαν περιθώριο για συμβιβασμό.
Περί τις 14:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο 3,3 μονάδων βάσης και ανέρχεται στο υψηλό 2,5 μηνών του 2,72%, από 2,685% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς σημείωσε άνοδο 13 μονάδων βάσης την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας το χειρότερο sell-off των τριών τελευταίων μηνών.
Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 2,6 μ.β. στο 3,54%, ενώ του 2ετούς σημειώνει άνοδο 2 μ.β. στο 0,63%.
Από την άλλη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 0,5 μ.β. στο -0,05%, ενώ του αντίστοιχου ομολόγου της Γαλλίας σημειώνει οριακή άνοδο στο 0,34%.
Η απόδοση του 10ετούς της Πορτογαλίας σημειώνει οριακή μεταβολή στο 1,13%, ενώ της Ισπανίας ενισχύεται οριακά στο 0,98%.
Πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις αυριανές (14/5) δημοπρασίες ιταλικών ομολόγων έως και 6,75 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης