Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω αβεβαιότητας για τις εμπορικές συνομιλίες - Στο -0,31% και τα 1.283,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω αβεβαιότητας για τις εμπορικές συνομιλίες - Στο -0,31% και τα 1.283,45 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολίτιμου μετάλλου παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (13/5) η τιμή του χρυσού, καθώς οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και η αβεβαιότητα γύρω από την εμπορική συμφωνία των δύο χωρών επηρέασαν τη ζήτηση απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.283,45 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει οριακά αμετάβλητος, και συγκεκριμένα στο -0,03% και τις 97,09 μονάδες.
Κατά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου εμπορικών συνομιλιών, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε θέματα αρχής, καθώς και ότι οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών θα πρέπει να αρθούν ως προϋπόθεση για την επίτευξη μίας συμφωνίας.
Ωστόσο, ο κ. Liu υποβάθμισε το επίπεδο των εμπορικών εντάσεων, τονίζοντας ότι η Κίνα μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι στις προκλήσεις που θέτει η εμπορική διαμάχη.
«Οι αγορές εξακολουθούν να ζουν υπό κάποια μορφή αισιοδοξίας, αλλά αυτό είναι πιθανό να διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς εισέρχεται η πραγματικότητα ενός πλήρους εμπορικού πολέμου, δήλωσε ο οικονομολόγος της OCBC Bank, Howie Lee, προσθέτοντας ότι «αναμένω πως η ζήτηση για τον χρυσό θα κερδίσει έδαφος τις επόμενες εβδομάδες».
Παρά το γεγονός ότι ο χρυσός έχει δεχθεί στήριξης λόγω της αποστροφής κινδύνου από τους επενδυτές, η τιμή του έχει παραμείνει εγκλωβισμένη στο εύρος των 15 δολαρίων κατά την τελευταία εβδομάδα, παρά την πτώση που σημειώθηκε στις αγορές, ενώ παράλληλα συναντάει «εμπόδια» γύρω από τα επίπεδα των 1.290 δολ. ανά ουγγιά.
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της INTL FCStone, Edward Meir, ανέφερε σε σημείωμά του ότι «η δυναμική του χρυσού θα μπορούσε να οικοδομηθεί, ειδικά εάν η αδυναμία των αγορών παραμείενι βαθιά και παρατεταμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης