Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα σημείωσε πτώση για τον Απρίλιο του 2019, στις 99 μονάδες
Οριακή επιβράδυνση της γαλλικής οικονομίας αναμένεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας της έκθεσης, εν μέσω πτώσης στους δείκτες επιχειρηματικού κλίματος.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,3% για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι τριμηνιαίας ανόδου 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 99 μονάδες, έναντι 100 μονάδων τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα στον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στις 100 μονάδες για τον Απρίλιο του 2019, έναντι 101 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός πως η γαλλική οικονομία σημείωε ανάπτυξη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ορισμένοι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάκαμψη στις καταναλωτικές δαπάνες, δεδομένων των δεσμεύσεων της κυβένρησης να μειώσει τους φόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης