Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,50% και τα 70,97 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,50% και τα 70,97 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,73 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο σημειώνει κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή της εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά την αύξηση των δασμών που πραγματοποίησε την Παρασκευή (10/5) η Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,97 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,11% στα 61,73 δολ. ανά βαρέλι.
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 200 δισ. δολ. έχει οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, την ίδια στιγμή που ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία.
«Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να κλιμακωθεί, γεγονός που θα περιορίσει τα κέρδη στο πετρέλαιο», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής της Interfax Energy, Abhishek Kumar, προσθέτοντας ότι «η αγορά θα παρακολουθεί με προσοχή τα βήματα αντίποινας της Κίνας ως απάντηση στην επιβολή πρόσθετών δασμών των ΗΠΑ στα κινέζικα αγαθά».
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι η διαμάχη των δύο χωρών «θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου», με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας να αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα αντιπροσώπευαν το 34% της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας Baker Hughes δήλωσε ότι οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά δύο, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 805, διτηρώντας τη σχετική τάση των τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης