Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα Σκόπια ο Κατρούγκαλος - Συνάντηση με Pendarovski και Dimitrov

Στα Σκόπια ο Κατρούγκαλος - Συνάντηση με Pendarovski και Dimitrov
Στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος
Στα Σκόπια βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Πρόεδρου της Βόρειας Μακεδονίας, St. Pendarovski, με τον οποίο κατόπιν και συναντήθηκε.
Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος μετέφερε στον νέο Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας τις ευχές της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας για αίσια και επιτυχή άσκηση των καθηκόντων του στο νέο, θετικό, όπως είπε, κλίμα που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία τόνισε πως αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφορών και συμβάλει στη σταθερότητα όλων των χωρών της περιοχής.
Από την πλευρά του,  ο Stevo Pendarovski ανέφερε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγονται προοπτικές για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και  Βόρειας Μακεδονίας σε όλους τους τομείς.
Υπογράμμισε ότι η χώρα του αναμένει τη στήριξη της Ελλάδας, στην προσπάθεια της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά  και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε  και με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας  Μακεδονίας, N. Dimitrov, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης