Τελευταία Νέα
Διεθνή

Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Η Τουρκική οικονομία θα ανακάμψει σύντομα από την νομισματική κρίση

Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Η Τουρκική οικονομία θα ανακάμψει σύντομα από την νομισματική κρίση
Η τουρκική οικονομία υποχώρησε 3,0% το 2018, μετά τη νομισματική κρίση που υποβάθμισε την τουρκική λίρα κατά 30% πέρυσι
Σε ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας, που επλήγη από την νομισματική κρίση και την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, το συντομότερο ελπίζει ο Τούρκος υπουργός οικονομικών Berat Albayrak.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk, ο Albayrak αναφέρθηκε στην απόδοση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 λέγοντας ότι «η Τουρκία ελπίζει ότι θα υπερβεί τα δύο τρίμηνα της συρρίκνωσης της οικονομίας της με ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις».
Η τουρκική οικονομία υποχώρησε 3,0% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2018, μετά από μια νομισματική κρίση που είχε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 30% πέρυσι. Οι οικονομολόγοι αναμένουν δύο ακόμη τρίμηνα συρρίκνωσης από έτος σε έτος.
Η λίρα έχει χάσει έως και 15% έναντι του δολαρίου φέτος, με την τελευταία αδυναμία που προκαλείται από τις ανησυχίες των επενδυτών για την απόφαση της Δευτέρας να επαναλάβει την εκλογή δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη διάστημα κατά το οποίο η λίρα ανέκαμψε.
Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ακόμη ότι τα επίπεδα του πληθωρισμού και της ανεργίας θα βελτιωθούν σημαντικά φέτος.
«Η Τουρκία, ειδικά στο επίπεδο του πληθωρισμού και της απασχόλησης, θα καταφέρει να φτάσει σε μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη θέση μέχρι το τέλος του 2019» τόνισε ο Albayrak ο οποίος αποκάλυψε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης