Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Οι κομματικοί στρατοί έχουν πάρει θέση - Τώρα πρέπει να πάρουν θέση και οι πολίτες

Θεοδωράκης: Οι κομματικοί στρατοί έχουν πάρει θέση - Τώρα πρέπει να πάρουν θέση και οι πολίτες
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξήρε το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού το οποίο αποτελείται από γνωστικούς και όχι απλά γνωστούς ανθρώπους
«Η επόμενη πενταετία είναι πολύ σημαντική για να παραχωρήσουμε σε κάποιους άλλους το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού,  Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως τόνισε, το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που είναι σε σύγκρουση με τον πραγματικό εχθρό των πολιτών, το κομματικό κράτος.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε πως εάν δεν μειωθεί το κομματικό κράτος και η κομματική γραφειοκρατία δεν θα μειωθούν ποτέ ουσιαστικά οι φόροι και οι εισφορές και υπενθύμισε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ τακτοποίησε τα στελέχη του, όπως έκαναν παλιότερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα “γαλάζια και πράσινα παιδιά”.
«Οι κομματικοί στρατοί έχουν ήδη πάρει θέση, τώρα πρέπει και οι πολίτες να πάρουν θέση», είπε χαρακτηριστικά..
Ερωτηθείς για την πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή κατά την οποία, χρησιμοποιώντας λόγια του Γκάντι, ζήτησε από τους πολίτες να «θυμώσουν», ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μαλώνουν για πράγματα που δεν έχουν αξία στην ζωή των Ελλήνων και διευκρίνισε ότι ο θυμός πρέπει να είναι δημιουργικός και όχι τοξικός, ώστε οι πολίτες «να προσπεράσουν αυτούς που τους θύμωσαν και να ανακαλύψουν νέα πράγματα, νέες λύσεις».
Τους κάλεσε να ψηφίσουν το Ποτάμι «που δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν και αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, ενωτική φωνή που ούτε ψέματα είπε, ούτε κωλοτούμπες έκανε, ούτε έχει σκελετούς στην ντουλάπα».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η πολιτική κατεύθυνση του Ευρωκοινοβουλίου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την κατεύθυνση όλης της Ευρώπης και εξέφρασε την ελπίδα πως η πολιτική ομάδα που θα συγκροτηθεί από όσους ασπάζονται την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση του Ε. Macron, θα καθορίσει την εκλογή του νέου ηγέτη της Ε.Ε. Ενός ηγέτη, συνέχισε, «που δεν θα είναι συντηρητικός ή λαϊκιστής, αλλά κάποιος που θα πιστεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».
Κατηγόρησε δε τον υποψήφιο του Λαϊκού Κόμματος, Μ. Weber , πως είναι πιο κοντά στον Trump, παρά στις ευρωπαϊκές επιλογές.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξήρε το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού το οποίο αποτελείται από γνωστικούς και όχι απλά γνωστούς ανθρώπους, χαρακτηρίζοντας ως τολμηρή την επιλογή να υπάρχουν σε αυτό εκπρόσωποι των 500.000 ανθρώπων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης και «όχι ανθρώπους που θέλουν να ρευστοποιήσουν την τηλεοπτική δημοτικότητά τους ή πρώην βουλευτές που ντιλάρισαν με τους αρχηγούς τους μια θέση στο «πολιτικό ψυγείο» των Βρυξελλών».
Τέλος, κάλεσε εκ νέου, όπως έκανε και από το βήμα της Βουλής, τους δημοσιογράφους να συνεννοηθούν και να πάρουν την πρωτοβουλία καλώντας τους αρχηγούς σε ντιμπέιτ, κατηγορώντας τους κ.κ Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά «ότι δέχονται ερωτήσεις μόνο από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους τους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης