Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια στα Τίρανα κατά του Rama με τραυματίες πολίτες και αστυνομικούς

Αλβανία: Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια στα Τίρανα κατά του Rama με τραυματίες πολίτες και αστυνομικούς
Διαδηλωτές συνελήφθησαν ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν όσον αφορά τον συγκεκριμένο αριθμό των διαδηλωτών που τραυματίστηκε
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν για μια ακόμη φορά στα Τίρανα κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές και τουλάχιστον 12 αστυνομικοί.
Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο στα Τίρανα ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Edi Rama και την προκήρυξη νέων εκλογών.
Ορισμένοι πέταξαν πυροτεχνήματα και κοκτέιλ μολότοφ στην αστυνομία, η οποία απάντησε με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων, όπως μετέδωσαν το δίκτυο Vizion Plus και το πρακτορείο ειδήσεων ATA.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε και αργότερα αντλίες νερού υπό πίεση για να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας και πετούσε κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.
Ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν όσον αφορά τον συγκεκριμένο αριθμό των διαδηλωτών που τραυματίστηκε.
Οι διαδηλωτές και η αντιπολίτευση της χώρας κατηγορούν τον Rama και την κυβέρνηση του για εκτεταμένα κρούσματα διαφθοράς και εκλογική νοθεία και ζητούν εδώ και μήνες την παραίτησή του και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.
Τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 60 βουλευτές από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και τους συμμάχους τους παραιτήθηκαν από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης